Newsletter

Alătură-te celorlalți 4.540 de abonați.
 • Home
 • /
 • DESTINAȚII
 • /
 • Locul II pentru Egipt în topul celor mai bune destinații pentru scufundări
destinații pentru scufundări

Locul II pentru Egipt în topul celor mai bune destinații pentru scufundări

Săptămâna trecută, revista Dive Magazine a publicat rezultatele voturilor venite din partea cititorilor și iată că Egiptul se află pe locul II în topul celor mai bune destinații pentru scufundări.  Dive Travel este una dintre cele mai importante reviste de scuba din lume, pe care-o putem găsi atât în varianta tipărită (trimestrială), cât și în format electonic (lunar), iar votul de anul acesta s-a bazat pe participarea a nu mai puțin de 20.000 de scufundători din lumea întreagă. Prima clasată în topul preferințelor pasionaților de scuba diving este Indonezia, iar pe locul 3 Mexicul.

 

 

Marea Roșie, supranumită și Caraibele europenilor, atrage an de an milioane de turiști. Și, o bună parte din aceștia vin special pentru a descoperi recifurile de corali atât de bogate și de diversificate. Stațiunile egiptene de la malul Mării Roșii, au devenit în ultimii ani, un fel de Mecca al diverilor.

Expertul în turism, Essam Ali spune că acest premiu, reprezintă totodată și cea mai bună reclamă pentru turismul egiptean, aflat într-o continuă dezvoltare.

Așadar, Egiptul ocupă locul II în topul preferințelor pasionațiolor de scuba diving. Anul trecut, în cadrul aceluiași top, Egiptul s-a situat pe locul III.

 

 

destinații pentru scufundări

 

 

Top 10 destinații pentru scufundări în anul 2019

 

Nu e deloc de mirare că Egiptul se află în acest top. În adâncurile egiptene ale Mării Roșii, se înregistrează nu mai puțin de 400 de specii de corali, sute de specii de pești (10% din aceștia fiind specii  endemice), recife uluitoare și o industrie de scufundări consacrată în toată lumea.

Iată care sunt cele 10 destinații preferate în rândul pasionaților de scuba diving:

 1. Indonezia
 2.  Egipt
 3. Mexic
 4. Papua Noua Guinee
 5. Curacao
 6. Palau
 7. Maldive
 8. Filipine
 9. Insulele Solomon

 

Top 10 centre și resorturi de diving

Odată cu desemnarea celor mai bune destinații pentru scufundări în 2019, revista Dive Magazine a mai publicat și alte clasamente, din aceași arie de interes. Astfel, Egiptul a fost nominalizat cu cinci centre și resorturi de diving în topul celor mai buni, unul dintre acestea ocupând poziția a 3-a în final – Elite Diving din Sharm el Sheikh

Top 10 liveaboards

La categoria Top 10 liveaboards (sper că nu vă supărați prea tare că folosesc termenul englezesc, dar nu găsesc nici un altul în limba română care să spună exact de semnifică), Egiptul are două vase aflate printre primele 10: Blue Horizon și Bella 1. Este vorba despre acele vase echipate special pentru dive safari de 7-10 zile sau mai mult, după caz. Sunt vase mai mari, compartimentate cu cabine de dormit, restaurante, săli de pregatire și tot felul de alte echipamente și condiții pentru scufundări. Pentru că în fond e vorba despre diving. Pe vas dormi, mănânci, te scufunzi și tot așa, în toată acea perioadă.

 

 

 

Într-un astfel de safari mi-ar plăcea enorm să merg cândva.

Și uite c-am vorbit atât despre topuri, despre Egipt și despre scufundări și mi s-a făcut un dor nebun de a mă scunfunda. Sper că n-am uitat prea mult din ce am învățat în primăvară. Au trecut iată mai bine de 6 luni de când mi-am luat certificatul PADI și sunt nerăbdătoare  să-mi pun echipamentul și să-mi iau avânt sub apă!

Topurile complete și toate informații despre acestea le găsiți pe site-ul revistei Dive Magazine.

 


Citește și:

Am absolvit cursul PADI Open Waters Diver


 

 

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

UA-80424723-1
%d blogeri au apreciat: