Newsletter

Alătură-te celorlalți 4.540 de abonați.
 • Home
 • /
 • ITALIA
 • /
 • Roma, orașul etern, perfect oricând pentru un city break
city break în Roma

Roma, orașul etern, perfect oricând pentru un city break

Nu mai este un secret că marea mea slăbiciune sunt călătoriile. Iubesc să mă plimb, să descopăr locuri și oameni, să intru în contact direct cu noi culturi, să-mi imaginez, să experimentez, să trăiesc tot ceea ce are lumea de oferit. Călătoriile mă ajută să mă regăsesc, să mă dezvolt frumos, să-mi lărgesc orizonturile, să gândesc la o scară largă și să observ lumea printr-un obiectiv mai curat. Trăiesc fiecare moment cu și mai mare entuziasm si mă emoționez cu fiecare loc nou pe care-l descopăr. Pun suflet în fiecare dintre locurile pe care le vizitez și las o parte din mine pe oriunde merg. Și fac asta pentru a mă regăsi ulterior, când revin, pentru că așa cum ați observat poate, sunt adepta regăsirilor și consider că, a mă întoarce în același loc, nu înseamnă regres ori întoarcere în timp, ci dimpotrivă evoluție. Astfel, am posibilitatea  să umplu golurile lăsate anterior, să-mi fac temele așa cum se cuvine, să observ locurile și oamenii cu alți ochi. Cu cei ai minții, îmi place mie să-mi spun.

 

Sunt multe astfel de locuri în care îmi place să revin, fără îndoială, cel mai drag fiindu-mi Egiptul. Hurghada, cu precădere și trebuie să recunosc existența acestei mici și nevinovate slăbiciuni. Poate că n-ar mai fi fost necesar s-o fac, dacă vei da scroll pe blog, îți vei da singur seama.

Mi-am propus în cele ce urmează, să-mi deschid sufletul în fața voastră și să vă povestesc despre o altfel de destinație. Ce-i drept, cu legături strânse de lumea antică egipteană.

 

Roma, orașul etern 

Nu știi unde să-ți planifici următoarea escapadă sau ești în căutarea unei destinații pentru un city break? Permite-mi să-ți sugerez un oraș atât de drag sufletului meu, în care m-aș întoarce oricând cu și mai mare drag. Roma! De ce Roma? Pentru că… Italia. Ani la rând am “fugit” de Italia, din tot felul de motive închipuite. Niciunul real însă, aveam să constat asta mai târziu. Și ce crezi? De când am descoperit-o și mi-a plăcut atât de mult, am revenit cu și mai mult entuziasm. În nici doi ani, am fost de 3 ori și sunt pe picior de plecare pentru a 4-a oară.

Că sunt o fire romantică, cred că ți-ai dat seama, nu cred că mai era nevoie să specific, dar uite c-am făcut-o! Ador să merg prin locuri care-mi transmit emoții, care abundă de romantism. Și fără îndoială, Roma, este un astfel de loc.

Simt că ți-am strârnit interesul pentru acest oraș iar curiozitatea-ți dă târcoale. Chiar dacă ai fost de atâtea ori, sau încă n-ai reușit, deși visezi de atâta vreme, te și văd cum începi să tastezi după oferte. Știu, vechea problemă, timpul … niciodată nu-i de ajuns. Dar cu toate astea, nu poți sta locului. Eu zic să te relaxezi un pic, așează-te mai confortabil și citește textul până la capăt! Ai șanse mari să găsești ceea ce căutai.

Cine spune că o vacanță înseamnă o săptămână-două?

Colosseum -city break în Roma

Roma, orașul ideal pentru un city break…romantic

 

În fiecare dintre noi zace câte o fărâmă de romatism. Hai, recunoaște! Nu-i nimic rău în asta.

În Roma există istorie pentru o eternitate, cu o multitudine de locuri de explorat, cu o mulțime de activități ce te așteaptă să le încerci, că nici câteva luni nu-ți vor fi suficiente să le poți da gata.

Două-trei zile nu-ți vor fi de ajuns pentru Roma, dar când nu dispui de mai mult, sunt bune și acelea. Călătoriile nu mai sunt ce-au fost odată. A călători nu mai este un lux, ci a devenit o activitate pe care tot mai mulți și-o permit. Iar asta s-a schimbat odată cu apariția low cost-urilor, care, vedeți și voi se bat în oferte atât de atrăgătoare. De aici a început să apară un alt concept, atât de întâlnit în zilele noastre și atât de iubit. City break-urile sunt scăparea multor dintre noi, pentru că un weekend petrecut într-un oraș turistic, la 2-3 ore de zbor, a devenit modalitatea ideală de a te deconecta de la cotidian.

Indiferent ce perioadă vei alege, nu vei da greș. Roma e perfectă oricând.

 

Roma – întruchiparea romatismului

Roma are atât de multe de oferit și indiferent de vârstă, orașul te va primi cu brațele largi deschise. Este, din punctul meu de vedere orașul perfect pentru a fugi câteva zile cu persoana iubită. Vă puteți pierde de străduțele înguste și pietruite, din cartierul studențesc Trastevere, puteți lenevi la terasele cochete amplasate pe marginea Pieții Navona, împărțind o felie de pizza, puteți savura o înghețată pe-ndelete, plimbându-vă pe malul Tibrului, sau puteți să vă puneți dorințe de iubire aruncând monede în legendara Fontana di Trevi.

Roma este atât de primitoare și discretă și caldă și bună la gust…

Fontana di Trevi - Roma

Fontana di Trevi – Roma

Cum putem planifica un city break în Roma?

Voi știți, sunt adepta planificărilor pe cont propriu, dar nu toți ne pricepem la rezervări, plăti online, găsirea de oferte etc. Pentru asta există specialiști. Apropo, Christian Tour a pregătit niște oferte atât de tentante… Nici cel mai iscusit vânător de oferte n-ar rezista. Caută pe Google city break Christian Tour sau bilete de avion Christian Tour iar cutia Pandorei ți se va deschide.

Prețurile atractive sunt greu de trecut cu vedere. Pentru un city break, în care ai incluse zborul dus-întors, cazare și uneori mic dejun inclus, în funcție de hotelul ales, vei plăti puțin peste 100€, pentru 2 persoane. Tentant?Totul e să te folosești expresia magică: oferte city break.

 

Nu întâmplător ți-am povestit despre toate astea. Tot ceea ce-ai citit până acum, nu este doar un scenariu fictiv, ci un plan în adevăratul sens, al următorului meu city break în Roma, cu perechea mea iubită. Iar de vrei să afli continuarea, nu trebuie decât să te abonezi la newsletter.

 

Planificare reușită îți doresc!


Articol scris pentru SuperBlog 2018.


Sursa fotografie reprezentativă: arhiva personală

2 Comments

  • Angela Călătorește

   9 octombrie 2018 at 10:54

   De ce oare, când ne gândim la romantism, cu toții ne gândim la minimum 2? La un cuplu de îndrăgostiți? Îți dai seama ce romantică ai fi tu cu tine, într-un city break la Roma? ♥️ Roma e superbă, indiferent în câți mergi, indiferent cu ce ocazie și în ce perioadă.

   Răspunde

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

UA-80424723-1
%d blogeri au apreciat: