Newsletter

Alătură-te celorlalți 4.540 de abonați.
Zbor București - Barcelona cu Blue Air

Zbor București – Barcelona cu Blue Air

Când planific noi călătorii ce implică zboruri ca și mijloace de transport, biletele de avion sunt primele lucruri pe care le rezerv. Și bineînțeles, caut să mă coste cât mai puțin posibil. Prefer ca diferența de bani dintre un zbor ieftin și unul scump s-o folosesc pentru intrări la obiective turistice, activități specifice, diverse experiențe. N-am nici o problemă să zbor cu low-costul și nici dacă locul alocat mie este la zece rândul mai în spate de cel al partenerului. Astăzi o să vă povestesc despre zborul București- Barcelona cu Blue Air, care spre plăcuta mea surprindere a fost chiar ok, mult mai bine decât cel de la întoarcere cu Ryanair. Nu mai zburasem cu Blue Air de câțiva ani buni, cred că ultima dată cu vreo 4-5 ani, când plecam în Egipt prin agenție. Dar atunci era pachet turistic, zborul era charter, ceea ce cam diferă.

 

E știut faptul că zborurile spre Barcelona nu sunt chiar la preț de chilipir, așa cum se întâmplă foarte des cu destinații precum Milano, Roma, Atena, Londra chiar. Mă rog… nu e imposibil și nici nu trebuie să faci cine știe ce sacrificiu pentru un zbor spre Barcelona, dar oricum. Prețul unui bilet dus-întors spre/dinspre orașul lui Gaudi, ajunge să coste, prins la ofertă și cu ceva noroc și pricepere, undeva peste 100€. Probabil că mai sunt și situații ceva mai fericite, dar mai rar.

 

Precum vă spuneam, când mi-am planificat escapada spaniolă, am vrut să cuprind atât Barcelona cât și Madrid. Ordinea acestora nu avea importanță, atâta timp cât le puteam vedea pe amândouă.  Găsisem într-adevăr și zboruri ceva mai ieftine (45€ dus) cu Vueling, însă aș fi ajung la destinație la miezul nopții, era un oraș necunoscut pentru mine și am preferat să ajung pe ziuă.

 

Zbor București - Barcelona cu Blue Air

 

 

Zbor București – Barcelona cu Blue Air

Cu Blue Air am mai zburat de câteva ori spre Egipt, dar ca și zboruri charter. În rest… nu. Până acum, când, căutând cea mai bună variantă de zbor spre Barcelona, am găsit-o cu Blue Air.

 

Un singur bagaj de mână

Urma să călătoresc numai cu bagaj de mână, ceea ce mi-a dat câteva emoții, pentru că la Blue Air, în prețul biletului, este inclus doar un bagaj de mână. Nu-i nimic nou sau rău în asta, dimeniunile sunt generoase, deci poți lua fără probleme un troller sau geantă, numai să nu depășească 10 kg și să se încadreze în dimensiunile 55cm x 40 cm x 20cm.

Cum la întoarcere urma să vin cu Ryanair și-mi luam priority, deci aș fi avut două bagaje de mână, problema se punea cum procedez cu al doilea bagaj la dus. Am tot citit/auzit că cei care se ocupă cu îmbarcarea, au început să nu mai treacă cu vederea prezența celui de-al doilea bagaj de mână și nu vroiam să am parte de situații delicate în aeroport. Deci un singur bagaj. De obicei călătoresc cât pot eu de light în ceea ce privește bagajele, mi-am lăsat loc în troler și înainte de îmbarcare, am băgat rucsacul în troler. Și gata, problemă rezolvată!

 

 

Cum a decurs îmbarcarea și zborul?

Cum nu aveam decât bagaj de mână, iar check-in-ul mi-l făcusem și printasem de acasă, am trecut direct pe la controlul de securitate și cel al poliției de frontieră, pătrunzând exact unde-mi place mie cel mai mult într-un aeroport: dutty-free. De data asta m-am abținut de la absolut orice, doar mi-am clătit ochii. Nu știu cum, dar am rezistat! 🙂

Sper ca si cei de la Blue Air să-și lanseze o aplicație mobilă, ar fi mult mai ușor si rapid cu biletele de îmbarcare.

Ajunsesem oricum devreme, iar poarta de îmbarcare s-a afișat abia cu vreo 35 de minute înainte de ora programată decolării. Îmi face o mare plăcere ca la îmbarcare să fiu salutată în limba maternă. Și la Blue Air, se întâmplă asta, exact ca și la Tarom, că deh… sunt companiile noastre autohtone.

Îmbarcarea a decurs normal, am putut să fac schimb de locuri cu un alt cuplu și așa am stat împreună cu Răzvan tot zborul.

Zbor București - Barcelona cu Blue Air

 

Imediat după ce ne-am desprins de sol (pfaaai ce-mi place etapa asta!!!) și am ajuns la înălțimea corespunzătoare, personalul de la bord a început să-și facă serviciul. Îmi place că se pun în continuare revistele la fiecare scaun. Atât cele cu meniul și produsele de vânzare, cât și cele pentru lectură.

Mi-a mai placut un lucru: spatiul dintre scaune a fost numai bun pentru înălțimea mea: 1,72 cm. Mereu am probleme când zbor că trebuie să-mi țin picioarele într-o parte.

Toate aprecierile mele pentru însoțitorii de bord! Îi admir pe toți de fiecare dată. Nu știu cum reușesc să facă față tuturor provocărilor și ele sunt cu nemiluita. Mai ales atunci când în avion există și specimene cu lipsuri mari la bun simț. Atmosfera din avion a fost una lejeră, pasagerii au fost liniștiți, turbulențele n-au dat dureri de cap, totul a decurs perfect.

Aaaa și la sfârșit, am fost serviți cu bomboane! Un gest pe cât de simplu, pe atât de apreciat!

Bravo Blue Air!  Mai zbor cu voi! 🙂

 

Bine de știut!

Blue Air are curse din București spre Barcelona în zilele de luni, marți, miercuri, vineri și sâmbătă. Orarul de zbor este următorul:

Luni: 16:25 – 18:45

Marți: 08:35 – 13:00 (cu o conexiune de o oră în Iași)

Miercuri: 15:50 – 18:10

Vineri: 07:20 – 09:40

Sâmbătă: 16:25 – 18:45

 

 

 

Prețul biletului pentru zborul București – Barcelona cu Blue Air a costat 70€

 

Biletele le-am cumpărat cu fix două săptămâni înainte de plecare. Totul s-a petrecut rapid, n-am stat prea mult pe gânduri. Am profitat de ocazie, că urma o perioadă mai lejeră la muncă și-am fugit!

 

Un pasager fericit, este unul informat!

Nu uitați ca înainte de a vă achiziționa orice bilet de avion, indiferent de compania aeriană, citiți foarte bine condițiile. Ce/câte bagaje vă sunt permise, care-s politicile de anulare/modificare ale biletelor, cum e cu check-in-ul. Informați-vă foarte bine și respectați regulile fiecărei companii! Am văzut o mulțime de situații în care pasageri nervoși că nu li s-a dat voie să se îmbarce cu 3-4 genți, au atras atenția întregului aeroport. Că așa au crezut ei, că așa au făcut ei acum 5 ani, când au zburat nu știu unde cu compania X…

Pe site-ul Blue Air, găsiți toate informațiile necesare. Și avem și varianta în limba română, deci nici o scuză pentru aceia care spun că nu au fost informați.

 

Mi-a plăcut așadar cu Blue Air. Voi ce experiențe ați avut cu această companie?

Vă invit să ne cunoaștem și să ținem legatura pe Facebook și Instagram! Veți găsi o mulțime de fotografii de prin călătoriile mele. Și desigur, de abia aștept să văd pe unde v-ați plimbat și voi!

 

Călătorii frumoase vă doresc!

 


Citește și:

Primele impresii despre Spania, cea pe care am ocolit-o mulți ani la rând

21 Comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

UA-80424723-1