Newsletter

Alătură-te celorlalți 4.540 de abonați.
 • Home
 • /
 • DESTINAȚII
 • /
 • Autoritățile din Florența interzic mâncatul pe stradă
Florența interzice mâncatul pe stradă

Autoritățile din Florența interzic mâncatul pe stradă

În ultima vreme citesc peste tot despre diverse măsuri luate împotriva comportamentelor de toate felurile ale turiștilor. Iată așadar, că autoritătile din Florența interzic mâncatul pe stradă. Regula nu se referă la toate străzile din tot orașul, ci doar la acelea din centrul istoric. Astfel, din data de 4 septembrie, data la care a intrat în vigoare restricția, oricine este prins că mănâncă pe străzile din centrul orașului sau pe scările clădirilor din centrul istoric, riscă să fie amendat cu sume cuprinse între 150 și 500€.

Cum urmează să ajung și eu curând prin fascinanta Florența, știrea mi-a stârnit ceva interes. Nu obișnuiesc să iau prânzul pe stradă și nici să mă așez pe treptele magazinelor sau obiectivelor turistice, ba dimpotrivă chiar, mi se pare un obicei de prost-gust din partea celor care-l practică. Dar… no comment!

Florența este asaltată de turiști mai tot timpul anului, așa că localnicii s-au cam săturat de obiceurile acestea necivilizate ale celor care nu le respectă locurile, comercianții sau lucrătorii care se străduiesc să le mențină curate tot timpul.

Municipalitatea este hotărâtă să combată “turismul grosolan” iar într-o postare pe Facebook, primarul Florenței, Daria Nardella precizează că aceasta ,,Nu este o măsură punitivă, ci este un mijloc solid de prevenție”.

Autoritătile din Florența interzic mâncatul pe stradă

 

Zonele vizate sunt: Piazza del Grano, Via della Nina, Via de’Neri, Piazzale degli  Uffizi

Intervalele de timp în care se aplică interdicția sunt: de la 12:00 la 15:00 și de la 18:00 la 22:00. Acestea, bineînțeles, sunt și orele de vârf, în care zonele mai sus menționate, sunt pline ochi de turiști.

Atenție așadar, încercați să vă supuneți regulilor, dacă nu vreți să plătiți inutil amenzi!

 

Iată și un scurt clip, adresat tuturor acelor care doresc să viziteze Florența, primarul orașului, îi îndeamnă la respect:

#EnjoyRespectFirenze

 

 

Aceasta nu este prima astfel de măsură adoptată de autoritățile orașului  renascentist.

Același primar al Florenței, a solicitat anul trecut, demontarea treptelor unor biserici, unde obișnuiau turiștii să se așeze pentru a se odihni sau să mănânce.

Sunt curioasă tare, vor ține cont oare turiștii de această interdicție? Sau se mănâncă în voie încă pe străzile din centrul istoric al Florenței? După ce voi vedea situația cu ochii mei, o să revin să vă spun și vouă care-i atmosfera.

Eu sper doar că nu se va merge prea departe cu aceste restricții, pentru că vorbim de Italia totuși, iar de o înghețată nu mă pot priva. Chiar, oare mâncatul înghețatei intră la aceeași categorie? 🙂

Apropo, voi adoptați acest obicei atunci când călătoriți? Vi se pare normală decizia autorităților Florenței?

 

Călătorii frumoase și fără incidente să aveți! ♥

2 Comments

 • Almona

  11 septembrie 2018 at 19:16

  N-am fost la Florența, dar mâncatul pe stradă este un obicei omniprezent cam în toate zonele turistice. Mie nu prea îmi place să mănânc pe stradă și nici pe orice terasă. De regulă nu mănânc “pe trotuar”. Îmi displace să mănânc la câțiva metri de o șosea circulată. Dar îmi place să savurez în mers o înghețată la cornet. Ori să stau pe o bancă în parc și să “descânt” un gyros.

  Răspunde
  • Angela Călătorește

   11 septembrie 2018 at 21:04

   Total de acord! Cui nu-i place să mănânce o înghețată pe stradă? Mai ales în Italia, unde… Doamne, e atât de bună!!! Mâncatul de stradă este într-adevăr întâlnit peste tot, iar în orașele turistice a devenit un fel de sport național.

   Răspunde

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

UA-80424723-1
%d blogeri au apreciat: