Newsletter

Alătură-te celorlalți 4.540 de abonați.
  • Home
  • /
  • DIVERSE
  • /
  • Care sunt cosmeticele de care nu vă lipsiți nici măcar în vacantă?

Care sunt cosmeticele de care nu vă lipsiți nici măcar în vacantă?

Pregătirea bagajelor înainte de orice vacanță reprezintă un moment foarte important pentru cei mai mulți dintre noi și nu mă refer aici la cei care-și împachetează tot cu doar două ore înainte de a porni la drum. În cazul meu, când vine vorba de făcut bagaje, lucrurile sunt foarte simple.

Bine, n-am reușit niciodată performanța să împachetez în doar câteva ore, dar nici nu încep să adun lucrurile cu o săptămână, două înainte, așa cum procedează cumnata-mea spre exemplu. În general, cu o zi înainte încep să scot tot ce am nevoie, probez, asortez, verific și le pun în bagaj. Întotdeauna, merg pe premiza că orice aș fi uitat acasă, atâta vreme cât viața nu-mi depinde de acel lucru, nu-i problemă. De foarte multe ori mi s-a întâmplat să pun lucruri de care nu am avut nevoie, sau să-mi lipsească articole esențiale precum pasta de dinți sau sutienul. Da, da nu râdeți! Dar cosmeticele, cele pentru îngrijire zilnică nu le uit niciodată!

Pentru că sunt o persoană calculată și iau lucrurile (mult prea) în serios, întotdeauna îmi întocmesc o listuță, tocmai pentru a nu omite lucruri. Am o listă standard pentru bagajele de călătorie, la care mai adaug/scot articole după caz, de la destinație la destinație.

 

Cosmetice? Câteva… sau mai multe!

Un spațiu semnificativ în bagajul meu de călătorie îl ocupă produsele cosmetice. Dar cărei femei nu-i coupă spațiu serios?  Cu timpul, am devenit fidelă anumitor produse, tocmai pentru că organismul meu este destul de pretențios. Părul meu are o tendință acută de îngrașare și are nevoie de o atenție sporită, așa că nu mă pot spăla pe cap cu orice tip de șampon. La fel și tenul meu, parcă a rămas blocat în perioada pubertății. De cănd mă știu, mă lupt cu o criză continuă de acnee   iar dacă nu acord o atenție sporită curățării și îngrijirii  acestuia, aș zice că am încă 16 ani. Și culmea, exact atunci când mă aștept mai puțin, hop mă trezesc cu un nas ca de clovn.

Am avut parte de atât de multe momente “haioase”…  Și am fost nevoită să apelez la tot felul de tertipuri pentru a camufla vreun coș. Mi-aduc aminte, de vacanța de acum câțiva ani din Irlanda, când exact în ziua plecării m-am pricopsit cu-n coș exat pe bărbie. Și cu cât mă străduiam eu mai mult să-l maschez, cu atât mai mult se înverșuna și se făcea și mai mare. În toate pozele am ieșit însemnată.

 

Fii pregătită tot timpul!

Mergând și mai în urmă, mi-amintesc de întâlnirile programate din adolescență. S-a întâmplat să nu merg la oîntâlnire din cauza coșurilor apărute exact când nu trebuia.

Pentru a evita astfel de momente penibile și pentru a putea apărea și eu în poze cu o piele frumoasă lipsită de acnee, mi-am făcut un ritual de care incerc să mă țin cu sfințenie chiar și în vacanță. Știu că atunci avem tendința de a neglija acea rutină de îngrijire și hidratare, după care tragem mult. Pentru a fi mereu gata de selfie, nu fac rabat de la calitate. Îmi achizitionez mereu produse de la o marcă de încredere, autohtonă și cu tradiție. Produsele eficiente de la Farmec sau Gerovital pe care le folosesc mi-au satisfăcut întotdeauna nevoile în materie de îngrijire personală. Iar partea care îmi convine foarte mult este că le găsesc aproape în orice magazin. Chiar și la țară, unde locuiesc. Astfel nu sunt nevoită să-mi schimb crema de fată dacă mi se termină.

 

Citește și: Ce împachetăm în bagajul pentru Egipt?

Atunci când călătoresc doar cu bagaj de mână, nu sunt nevoită să renunț la produsele mele preferate.

Spre exemplu, borseta cadou minitravel îmi satisface nevoile pentru câteva zile. Așa că iată o metodă la îndemână, ușor de folosit și ușor de transportat, în cantități agreate de normele de securitate de pe aeroporturi.

Recent lansate pe piață, sunt produsele din gama “Gerovital” – stop acnee, o gamă de îngrijire special concepută pentru tenurile cu imperfecțiuni, așa cum este și al meu. Aceasta este o gamă completă  care vine în sprijinul persoanelor ce se luptă cu problemele tenului gras acneic. Produsele complementare, trebuiesc folosite conform unei scheme de tratament, ordinea etapelor de utilizare fiind sugerată de cifra de pe eticheta produselor: 1 – curățare / purificare; 2 – acțiune / tratare; 3 – mascare / camuflare.

cosmetice în vacanță

Tot timpul pe fază

Pentru tenul meu nu există vacanță, el are nevoie de o continuă atenție, iar eu trebuie să i-o ofer negreșit. Poate chiar mai mult decât de obicei. Fiind intreaga zi pe drumuri, prin vânt, soare, poluarea din marile orașe, tenul meu are nevoie de atenție suplimentară. Produsele cu factor de protecție solară sunt nelipsite atunci când plec în vacanță, indiferent care ar fi destinația. O cremă multifuncțională, cu o textură lejeră și dublu rol de îngrijire dar și uniformizare a nuanței tenului este Crema CC SPF10 Premium Care potrivită oricărui tip de ten.

Sunt convinsă că și voi v-ați confruntat cu acneea și cu problemele produse de aceasta, chiar statisticile spun asta, că aproximativ 90% dintre noi ne lovim de ea în adolescență. Dar cum ați depășit momentul? În timpul călătoriilor voastre cum vă protejați și îngrijiți tenul, pentru a evita apariția unor coșuri nedorite?

Voi, sunteți gata de selfie?

Te invit să ținem legătura și pe Facebook și Instagram!

 


Aceasta reprezintă a patra provocare din competiția SuperBlog 2017. Proba a fost propusă de Farmec, sponsor cu tradiție al competiției.

 

3 Comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

UA-80424723-1