Newsletter

Alătură-te celorlalți 4.540 de abonați.
  • Home
  • /
  • DESTINAȚII
  • /
  • Cât de inundată e Veneția? Situația actuală din Veneția

Cât de inundată e Veneția? Situația actuală din Veneția

Veneția e sub ape! E apă de jumătate de metru (pe alocuri chiar 2), Veneția e inundată! Nu te mai duce, e periculos! De ieri, am auzit încontinuu numai replici de genul acesta despre Veneția! Vă spuneam în articolul precedent că am venit să-mi iau doza de Italia și că voi ajunge prin Veneția. Am ajuns astăzi după-amiază și vreau să vă spun atât: apele s-au retras, activitățile turistice se desfășoară fără probleme, iar eu am profitat de vremea însorită și-a făcut un tur de forță pe străduțele Veneției, pentru a fi sigură că apuc să văd măcar puțin din tot ce are de oferit.

Așadar,

Cum e situația actuală din Veneția?

Doar ce am ajuns azi. Am plecat din Torino să fug de ploaia ce se anunța și m-am îndreptat, cu trenul, spre Veneția, care dacă era să dau crezare tuturor sfaturilor ce veneau spre mine, nu ajungeam s-o mai văd.

Eu știu că sunt norocoasă. Și uite că încă odată mi s-a demonstrat că așa este. Și mai știu că dacă gândești pozitiv, atragi de partea ta numai bine. Iar eu am învățat să văd partea frumoasă a fiecărei situații. Și mai știu un lucru: în presă se exagerează mult. Chiar și oamenii absolut obișnuiți au tendința de a exagera într-o direcție sau alta. Tocmai de aceea îmi place ca întotdeauna să fiu cât mai obiectivă posibil. Eh… și exact asta voi face și acum!

Veneția nu mai este inundată

A fost… așa am văzut la televizor. Dar…
Apele s-au retras aproape de peste tot. Am văzut ici și colo încă spații aflate la parterul clădirilor, parțial inundate. Probabil că apa se infiltrează. Ori iese prin sifoane. Și hotelul în care stau eu are parterul parțial inundat. Și miroase a umezeală. Mă așteptam să fie așa.

Străduțele sunt aproape toate uscate. Nu m-am udat deloc și am facut drumul de la gară in Piazza San Marco pe jos. Dus-intors! Numai tălpile incălțărilor s-au udat!

Apele din Piazza San Marco s-au retras

Piazza San Marco este locul aflat la cea mai joasă inălțime din Veneția. Și aceasta este prima care de inundă atunci când cresc apele.

Când am ajuns eu astăzi după-amiază, în jur de ora 15, mai era o singură băltiță în piața. Locul fremăta de turiști. Soarele era la locul lui pe cer. În afara unei pasarele încă rămasă acolo, nimic nu părea nelalocul său.

Am primit o mulțime de întrebări despre cum e. Când am postat pe Facebook dimineață că plec la Veneția, toată lumea mă îndemna să am grijă că e periculos, să mă orientez spre altă destinație, ba mai mult, cum că orașul e blocat și accesul e interzis.

Nu prea aveam cum da înapoi, biletele de tren erau luate, cazarea rezervată. Iar eu aveam planuri mari. Și nerăbdătoare să ajung să mă conving. Înainte de a pleca din Torino, văzusem o transmisiune live din Piazza San Marco. Mai era puțină apă. Asta mi-a dat un impuls. Și-n plus, prognoza meteo zicea de bine. Și cu cât mă apropiam și maj mult de Veneția, soarele strălucea și mai mult.

Am venit cu soare in Veneția!

Și într-adevăr așa a fost! După-amiaza a fost perfectă! Câțiva nori, doar de efect pentru poze. Străduțele pline de turiști, gondolele și gondolierii la treaba lor, pe canale, vaporetto mișună care încotro. Lucrurile se mișcă!

Eu nu spun ca situatia de zilele trecute nu se poate repeta. Mareea poate creste la fel de mult, iar Veneția poate fi iar inundată.

Am vrut doar să vă prezint cum a fost azi. În continuare… mai vedem!

Voi mai fi prin Veneția încă două zile și sper că vremea-mi va fi prietenă. O să vă țin la curent cu situația actuală din Veneția, iar pentru asta vă invit să-mi urmăriți escapada venețiană pe Facebook și Instagram.

Revin și aici pr blog cu informații complete de îndată ce mă întorc acasă!

Țineți-mi pumnii strânși!🤗

Vă las și câteva fotografii calde-călduțe!

8 Comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

UA-80424723-1
%d blogeri au apreciat: