Newsletter

Alătură-te celorlalți 4.540 de abonați.

Cerere în călătorie – Edouard și Mathilde Cortes (recenzie)

Doar ce-am terminat de citit “Cerere în călătorie” (în sfârșit!) și mi-am spus că trebuie repede să-i fac o recenzie. Una la cald, că altfel iar trece timpul și-o las deoparte. De ce spun asta? Pentru că am luat-o cu mine în Egipt și n-apucsem s-o termin. Mdaa, o lună n-a fost de ajuns … dar adevărul e că am fost mereu ocupată cu tot felul de activități, după care m-am apucat de învățat pentru cursul de diving și-am lăsat-o deoparte. După care am revenit acasă, la treburile obișnuite, mereu cu tot felul de alte priorități și cititul l-am cam lăsat deoparte.

 

Cerere în călătorie

 

Până azi! Îmi era dor tare de tot de o carte captivantă, care să mă poarte departe de tot. Mereu îmi tot spuneam să termin cartea asta și uite că nu reușisem. Am profitat de duminica asta ceva mai lejeră. Deh, cine știe când ‘oi mai avea vreuna ca aceasta și mi-am continuat călătoria spre Ierusalim.

Nu a mea, ci a celor doi proaspăt căsătoriți, ce și-au făcut cadou unul celuilalt drept cadou de nuntă, un voiaj la pas, de la Paris, la Ierusalim. Da, da, ați citit bine, pe jos din capitala Franței și până-n orașul sfânt. Ciudat, nu?

 

Cerere în căsătorie

 

Mathilde și Edouard Cortez, doi francezi proaspăt căsătoriți, renunță la confortul unui trai absolut normal și la siguranța cardurilor bancare și pornesc în voiajul lor de nuntă, ce avea să se întindă de-a lungul a 6000 km, ce unește Parisul de Ierusalim. O călătorie pe termen nedeterminat și cu multe necunoscute, multe momente frumoase și mai puțin frumoase, cu o mulțime de neajunsuri și suferințe. Și toate astea pentru că, în afară de câteva lucruri ce le acoperă doar strictul necesar, cei doi se încăpățânează să nu primească ajutor din partea celor întâlniți în drum, decât ce ține de dormit și hrană. În rest, doar ei doi, cele două rucsace din spinare și câte-un toiag. Fiecare pe picioarele lui.

Traseul celor doi pornește din Paris și continuă treptat prin nordul Italiei, Slovenia, Croația, Bosnia-Herțegovina, Serbia, Macedonia, Bulgaria, Turcia, Siria, Iordania și în final, așa cum și-au dorit de la bun început, Israelul, culinând cu Ierusalim.

6000 km făcuți la pas în 7 luni de zile.

 

 

 

Ce mi-a plăcut la Cerere în călătorie?

Înainte de a fi o carte de călătorie, aventura celor doi e una plină de învățăminte și nu doar de felul de a călători, ci și despre relația de cuplu. Despre acceptarea celui de lângă tine, cu bune și mai puțin bune, cu toane și momente mai puțin drăguțe. Că așa e viața, nu e doar lapte și miere.

“A pleca într-o călătorie înseamnă a accepta să-ți asumi un risc. Acela de a-ți părăsi universul, de a înfrunta lumea, de a-ți face față ție însuți și de a rezista propriilor frici.”

 

În plus, mi-a plăcut enorm să călătoresc alături de cei doi prin locuri pe unde încă visez să ajung. Nevoia de a pune capul de-o pernă seara si de a mânca ceva, i-au pus pe cei doi de foarte multe ori în diverse situații incomode și chiar periculoase. Pentru că da, oamenii sunt diferiți, ciudați și suspicioși. Mi-a plăcut mult să descopăr ospitalitatea turcească, ceea ce m-a făcut serios, să mă gândesc la Turcia, ca la o viitoare escapadă. Pentru că uite, în Turcia, n-am ajuns decât în Istanbul.

 

 

“Cerere în călătorie” este o lectură ușoară, plăcută, presărată cu detalii incitante, care ta va captiva de la început și până la sfârșit. Cartea o găsești online, pe elefant.ro iar acum e promoție, la 3 cărți comandate, una o primești gratuit.

Vă aștept și pe Facebook și Instagram!

 

Citește și:

10 cărți de călătorie care-ți vor stârni dorul de ducă

Prin praf și vise alături de Roxana Valea

Pe jos de-a lungul Nilului

 

Cerere în călătorie

 

 

 

27 Comments

  • Madi

    1 iulie 2019 at 12:07

    Îi admir foarte tare pe oamenii ăștia care parcurg distanțe enorme la pas. Mi se pare un act de curaj.

    Mulțumesc pentru recomandare, pare o carte tare interesantă.

    Răspunde
    • Angela Călătorește

      2 iulie 2019 at 12:33

      Cu mare drag! Sper să-ți placă! Și eu admir din tot sufletul pe oamenii ăștia așa de curajoși! recunosc, eu n-am atâta curaj s-o fac, nici măcar n-am plecat până acum singură undeva. Deși îmi doresc atât de mult!!!!

      Răspunde
  • Ella

    1 iulie 2019 at 12:25

    Mi-a plăcut și mie călatoria lor, n-am rezonat cu toate gândurile celor doi, dar per total a fost o lectură foarte imteresantă. Dacă îți place să citești despre călătorii mai aparte îți recomand “Luptând cu imposibilul” de Mike Horn. E una dintre preferatele mele.

    Răspunde
  • Mirela Marin

    1 iulie 2019 at 15:13

    Subiectul cărții este unul care place clar, iubitorilor de călători. Deci aș putea spune că suntem subiective 🙂
    Și totuși, oricine citește cu puțină atenție recomandarea ta, înțelege că această carte merită citită nu doar pentru subiectul călătorii.
    Mie una mi-ai trezit interesul, îmi doresc s-o citesc!

    Răspunde
  • BACIU SORINA

    1 iulie 2019 at 16:07

    Buna ziua Angela !
    I-ti multumesc din suflet pentru informatiile pretioase pe care le primesc de la tine.
    Esti o comoara !

    O zi frumoasa i-ti doresc !

    Răspunde
      • BACIU SORINA

        2 iulie 2019 at 13:33

        Cu mare drag si din suflet fac aceste aprecieri !
        Am gasit in tine dorinta de calatorie si cunoastere a lumii in care traim (cu bune si cu rele…dar tocmai in asta consta farmecul),dorinta pe care o am si eu inca din adolescenta dar nu am reusit sa mi-o satisfac pe deplin.
        Pentru mine esti un imbold care ma face sa ma rup de cotidian si monotonia vietii in care majoritatea cadem datorita serviciului si a altor obligatii domestice , si sa ma aventurez ca si tine in locuri pe care le-am vist toata viata.
        Daca vrem sa facem ceva si pentru noi , cred ca putem cu siguranta ca sa renuntam la a cheltuii pe lucruri banale, si sa punem ceva la pusculita pentru a calatorii in locuri superbe….Totul este ca sa vrei !
        Pe 24 iulie plec in vacanta 7 zile in Egipt-Hurghada , unde sper ca macar 5 % sa traiesc experientele pe care le-ai trait tu pe acele meleaguri.
        Am fost sceptica la inceput, deoarece din toate partile eram bombardata cu stiri si alerte, cum ca zona ar fi foarte periculoasa. Dar citindu-ti toate articolele despre Egipt, m-am inflacarat atat de tare si am prins curaj, gandindu-ma ca daca este sa mori, poti murii oriunde in lume sau acolo unde ti-a fost scris.

        Te pup cu drag si-ti doresc o zi frumoasa !

        Răspunde
        • Angela Călătorește

          3 iulie 2019 at 8:50

          Încă odată îți mulțumesc! Vacanță frumoasă să ai în Egipt, sunt convinsă că te vei îndrăgosti de această țară minunată! Și te rog salută Hurghada din partea mea, spune-i că ne revedem curând! 🙂

          Răspunde
          • BACIU SORINA

            3 iulie 2019 at 12:00

            Cu siguranta ca atunci cand voi ajunge acolo, voi saluta Hurghada din partea ta !
            Nici nu a-si avea cum sa te uit…deoarece am listat toate postarile tale despre Egipt, si le iau cu mine pentru a avea la indemana detalii pretioase…care, fiind atat de multe s-ar putea sa mai uit din ele.

            Pup cu drag ,
            si o zi faina i-ti doresc !

  • Elvira

    1 iulie 2019 at 19:25

    M-ai convins deși o cam ignoram. Din lipsă de timp, mereu intervine ceva care
    mănâncă timp. Dar îmi plac poveștile călătorilor pasionați și sper să-i fac loc
    și ei.

    Răspunde
  • Mihai

    7 iulie 2019 at 22:38

    Frumoasa cartea!
    Am citit-o si eu acum o luna.
    Dar vezi ca nu au trecut prin Serbia si nici prin Macedonia (mai corect acum ar fi Macedonia de Nord) ci prin Muntenegru si prin Kosovo (unde au fost trairi si descrieri deosebite). Au fost imagini dramatice intalnite de ei in Kosovo. Ce deosebire totusi intre Turcia profunda si Siria (atat de asemanatoare cu trecutul regim de la noi).
    Toate bune.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

UA-80424723-1
%d blogeri au apreciat: