Newsletter

Alătură-te celorlalți 4.540 de abonați.

Prin praf și vise alături de Roxana Valea – recenzie

“Lumea este a celor care visează” – Chris Nel

V-am obișnuit probabil deja, ca perioadic să mai încarc câte un articol în care să mai povestesc despre ce locuri am mai cutreierat și ce-am mai experimentat, dar și despre ce cărți de călătorie am descoperit. Ei bine, azi vă recomand cu mare drag o carte care mi-a plăcut enorm. Jurnalul de călătorie al Roxanei Valea – ” Prin praf și vise” l-am descoperit aproape întâmplător, când îmi alegeam o carte de pe-un site de specialitate.  Coperta remarcabilă și numărul substanțial de pagini m-au intrigat și am achiziționat-o.

Nu vreau să insist inutil asupra descrierii acțiunii, pentru că au făcut-o mulți alții înaintea mea și chiar au făcut-o destul de bine. Doar câteva cuvinte vreau să spun despre conținutul cărții, doar pentru a vă strârni interesul și curiozitatea.

Prin praf și vise

Prin praf și visePRIN PRAF ȘI VISE

 

Cartea este jurnalul de călătorie al unei tinere românce, stabilită în Elveția, care abia întoarsă dintr-o vacanță din Namibia, constată cu amărăciune cât de neîmplinită și nefericită este viața ei. Nicioadată nu e de ajuns, nu? Pentru a-și îndeplini un vis mai vechi, cunoaste pe internet doi tineri englezi, renunță la jobul stabil și confortul unui trai într-o lume civilizată și se avântă în necunoscut, pleacă în călătoria vieții ei. Alături de cei doi camarazi, traversează Africa de la nord la sud, înconjurați de o lume stranie, puși în tot felul de situații pe cât de îngrozitoare, pe atât de fascinante care nu fac altceva decât să-i pună la încercare capacitatea de răbdare și rezistență în cele mai dificile condiții de trai. De ce face toate astea? Pentru a încerca să găsească soluționare la toate întrebările și problemele ei cu viața, pentru a-și învinge teama de a-și urma visele.

Va reuși Roxana să găsească răspuns la toate acele neajunsuri, după 8 luni de luptă continuă cu o lume dură și aparent necivilizată? Nu veți putea afla decât dacă îi veți lua cartea pas cu pas, pagină cu pagină, să lăsați prejudecățile deoparte și să încercați să vă integrați în profunzimea situațiilor.

 

Ce a însemnat cartea Roxanei Valea pentru mine?

Cartea aceasta m-a fascinat încă de la primele rânduri și m-a tinut captivă până la ultimile, m-a prins atât de bine că două zile nu am putut să-i dau drumul. Este genul acela de carte care te ține treaz toată noaptea. Cu ajutorul ei am descoperit o lume necruțătoare, despre care aveam o mulțime de prejudecăți, dar care nu de puține ori mi-a dat peste nas cu câte o lecție serioasă de civilizație și solidaritate umană. Mi-a plăcut atât de mult stilul acesteia de a scrie, un stil curat, literar, în care am simțit-o atât de aproape, mă regăseam și mă confundam deseori cu ea.  Citirea acestei cărți este ca o lecție de curaj, pentru toți aceia dintre noi care și-au pierdut curajul de a-și urma visele,  ca un impuls să ne focusăm toată atenția noastră către calea ce ne poate duce la îndeplinirea dorințelor.

„Lucrurile bune se întâmplă atunci când ai încetat să le aștepți….

Când ai acceptat realitatea, așa cum este ea, când ai renunțat să te lupți cu disperare pentru ceva mai bun, sau să te simți frustrat că viața nu e așa cum o vrei. De-abia atunci realitatea se poate transfirma într-o nouă versiune, mult mai bună.”   – aceasta este deviza pe care s-a bazat pe toată durata călătoriei împreună cu cei doi tovarăși de drum.

“Vezi tu, Roxana, asta este problema ta. Ești atât de prinsă în furtuna de gânduri care îți trece prin cap, încât uiți să te mai uiți în jurul tău. E ca atunci când privești suprafața mării și nu știi ce se află în adâncuri. Scufundă-te, bagă-te cu capul sub apă, intră în adâncuri și atunci vei înțelege ce înseamnă cu adevărat frumusețea.” (….) “Civilizația nu are nimic rău. Și nu trebuie să renunți la toate astea. Dimpotrivă, folosește-o, dar nu te lăsa absorbită…… Trebuie să trăiești cu lumea și nu în ea, să o folosești, dar să nu îi aparții, altfel o să-ți sugă sângele până când nu o să mai ai nimic…..”  – sunt doar două din îndemnurile si lecțiile de viață, venite din partea ghidului din safariul de două săptămâni din Namibia, care se pare că au stat la baza curajului ei de a-și urma visele.

Vă recomand, așadar cu mare drag să vă delectați cu o carte deosebită, scrisă de o persoană deosebită, pentru niște oameni la fel de deosebiți. Cartea o găsiți aici, răsfoiți puțin site-ul veți găsi o mulțime de titluri bune!

 

Prin praf și vise

Prin praf si vise. Sursa: Roxana Valea, Facebook

 

Dacă v-a placut articolul, distrubuiți-l și prietenilor voștri de pe Facebook! Să afle cât mai multă lume. Nu uita să dai și un follow pe Instagram!

 

Din aceeași categorie:

America dezgolită de la brâu în jos 1 și 2

Bazarul pe roți. Cu trenul prin Asia

Trenul fantomă către răsărit

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

UA-80424723-1
%d blogeri au apreciat: