Newsletter

Alătură-te celorlalți 4.540 de abonați.

Experiențe gratuite în Barcelona

Barcelona este un oraș superb, cu o mulțime de atracții, unul dintre cele mai iubite și vizitate orașe europene. Doar că atunci când aducem aminte de partea financiară și obiectivele turistice, Barcelona tinde să fie puțin cam scump. Nu doar intrările la atracțiile turistice sunt mai piperate, ci și cazările, transportul în comun, restaurantele, chiar și biletele de avion. Dar cu toate acestea, Barcelona este fantastică, iar peisajele, arhitectura, atmosfera, fac toți banii. Și am zic că ar fi util pentru cei care plănuiesc o escapadă de câteva zile în acest oraș fascinant, să afle care sunt acele experiențe gratuite în Barcelona. Pentru că da, sunt și câteva activități care nu-ți solicită nici un cent. Hai să vedem care sunt acelea!

 

Experiențe gratuite în Barcelona

 

Ia la pas și explorează fiecare străduță din Barcelona!

Nu cred să existe o modalitate mai potrivită de a explora un oraș decât descoperindu-i și acele locuri mai puțin cunoscute și pe care puțin probabil să le întâlești în ghidurile turistice. Aceeași sugestie se potrivește oriunde și-ți garantez că doar în acest mod vei putea.

Îmi place să merg mult pe jos. Și merg mult în explorările mele, bat recorduri după recorduri, fără vreun obiectiv anume. O fac pur și simplu. Iar Barcelona mi-a răsplătit fiecare pas cu o mulțime de momente și locuri fabuloase. Desigur, pentru a o descoperi pe toată ai nevoie de timp, tocmai de aceea îți recomand să-i aloci cât mai multe zile posibile. Un city-break nu-i suficient!

Barcelona este un oraș care merită a fi descoperit plimbându-te prin el. Așa, la pas, fără o direcție anume. Cu ochii larg deschiși, rătăcind pe străduțele-i cochete și cu aparatul de fotografiat pregătit să surprindă cele mai faine instantanee. Chiar și rătăcitul are farmecul lui, încearcă să te lași pierdut pentru câteva ceasuri, nu-ți face griji că nu vei găsi ieșirea. Îți garantez că doar așa vei simți spiritul acela cu adevărat autentic, pierzându-te printre oamenii locului, savurând un pahar de sangria în localurile acelea simple, frecventate de localnici și admirând oamenii. Îmi place să ocup un scaun cu vedere spre stradă, să privest trecătorii și să încerc să-mi imaginez povestea lor. Este fascinant! Și apoi să plec în continuare, fără o direcție.

 

 

 

Fântânile magice de la Montjuic – un must pentru Barcelona și-s pe lista de experiențe gratuite în Barcelona

 

Când ajungeți în Barcelona să alocați musai o seară pentru fântânile magice de la Montjuic! Tare rău mi-a părut că vremea nu m-a lăsat să mă bucur de acel spectacol fantastic de apă, muzică și lumini. Spectacolele se țin în general seara, în weekend-uri, așa că verificați înainte programul acestora. Îmi planificasem ca vineri seara să ajung la fântâni și să admir spectacolul, numai că vremea mi-a jucat feste și a ploua întreaga zi. Iar a doua zi aveam bilet de tren spre Madrid.

La capătul treptelor se află și Muzeul Naţional de Artă Catalană, găzduit de un palat magnific, Palatul Național, pe care-l puteți vizita, la fel gratis!

 

Experiențe gratuite în Barcelona

Imagine de Vicens Dorse de la Pixabay.

 

În prima zi de duminică a fiecărei luni, multe muzee barceloneze, au intrarea gratuită

 

În fiecare sâmbătă după-amiaza, multe muzee barceloneze au întrarea gratuită. Și bună parte din ele, în prima duminică din lună, au toată ziua intrarea gratuită.

Este o ocazie perfectă de a economisi câțiva euro, pe care-i puteți folosi pentru diverse alte activități. Fiind fără bani, înarmați-vă și cu ceva răbdare, pentru că de obicei se formează cozi. E normal, toată lumea ar vrea să nu dea bani.  Faceți-vă o listă cu ce e de interes pentru voi și căutați pe internet care este programul.

 

 

 

Admiră arhitectura Barcelonei!

Iar Barcelona are atât de multe locuri faine pe care le poți admira! Și asta fără să plătești un cent! În primul rând, mergi să admiri fațadele fascinante ale clădirilor ce pot fi văzute gratuit.  De exemplu uimitoarele lucrări ale lui Gaudi, cum ar fi Sagrada Familia, Casa Batllo, Casa Mila(La Pedrera), ori Parcul Guell. Intrarea în parc este liberă, zona viaducturilor și porticul cu arce se pot vizita gratis. Doar pentru zona monumentală va fi necesar bilet(10€).

 

 

Nu uitați nici de Catedrala Gotică din Barcelona a cărei fațade te va lăsa cu gura căscată. Nici Arcul de Triumf nu-i de ratat, cu un stil arhitectural diferit, stilul mudejar, al maurilor. Si dacă tot ajungi la arc, traversează întreaga promenadă ce se întinde în fața acestuia și vei ajunge în Parc de la Ciudatella. Un parc plin de verdeață, o oază de liniște în mijlocul orașului.

 

experiențe gratuite în Barcelona

 

 

Urcă pe Tibidabo!

De aici te poți bucura de una dintre cele mai spectaculoase priveliști asupre Barcelonei. Iar acolo sus în vârful muntelui se află Basilica Sagrat Cor, la care se poate ajunge cu telescaunul(contra-cost). Bineînțeles, de neratat parcul de distracții, mai ales dacă sunteți cu copii mici, sau nu neapărat!

N-am reușit să escaladez muntele, dar data viitoare mi-am promis că n-o să-l ratez.

 

Bucură-te de câteva ore de stat la plajă! Dacă-i Barcelona e Barceloneta!

Barcelona nu duce deloc lipsă de plaje amenajate, iar Barceloneta este cea mai cunoscută dintre ele. La final de mai, plaja era plină de oameni veniți să-și ia doza de vitamina D, nici apa nu era prea rece, mergea de-o bălăceală.

Și chiar dacă nu ești dornic de a lenevi la soare, te poți plimba de-a lungul plajei. O bicicletă îți va face plimbarea nu doar mai ușoară, dar va fi și un mod autentic de a simți atmosfera zonei. Barcelonetta nu s-a bucurat dintotdeauna de această faimă, dimpotrivă. Până prin 1922, când Jocurile Olimpice de vară au fost găzduite la Barcelona, zona aceasta era una rău famată. Cu această ocazie, municipalitatea a investit sume importante de bani pentru reamenajare si iată, în zilele astea, e una dintre cele mai frumoase promenade din oraș.

 

Alătură-te unui tur gratuit al orașului

Experimentează un tur organizat, la pas, cu un ghid local. Tot ce ai nevoie este puțină răbdare și dispoziție spre a merge mult pe jos. Sunt mai multe companii care oferă tururi gratuite prin Barcelona, pe diverse categorii: gastronomice, culturale, arhitecturale, etc. Vizitați freewalkingtoursbarcelona.com Așa cum se obișnuiește pretutindeni, la sfârșitul turului, vei da un tips ghidului.

 

Nu rata La Rambla și La Boqueria

Nu se poate să ajungi în Barcelona și să nu faci o tură de Rambla. La fel nu nu poți ajunge pe la Rambla și să nu intri în faimoasa piață la Boqueria. Piața o găsesti pe la jumătatea promenadei, pe partea dreaptă, când cobori spre port.

O explozie de culori și gusturi, o fiesta adevărată pentru papilele gustative și privire. La Boqueria e o nebunie de piață, pe care orice oraș ar dori s-o aibă. Vei găsi aici toate bunătățile posibile și imposibile, iar în plus vei putea și dejusta din toate cele. Din loc în loc vei găsi și localuri cu tapas și băuturi specifice. Sangria e nelipsit!

 

 

Ai vizitat Barcelona? Ce tips-uri ai pentru cei care n-au ajuns, dar își doresc să vadă Barcelona? Ce experiențe gratuite în Barcelona cunoști?

 

Nu uita să distribui articolul și prietenilor tăi de pe Facebook!

 


Mai multe articole despre Barcelona:

Barcelona în 5 zile: costuri, obiective turistice, transport, experiențe I și II

Vizitează Sagrada Familia fără grija cozilor interminabile. Bilete rezervări, ponturi.

Parcul Guell – cel mai fantezist parc din câte există

 

 

12 Comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

UA-80424723-1
%d blogeri au apreciat: