Newsletter

Alătură-te celorlalți 4.540 de abonați.
am revenit în Egipt

Am fugit la căldură și am revenit în Egipt!

Am lipsit câteva zile de aici, dar am făcut-o motivat și sper să reușesc să-mi iau revanșa. Sper că sunteți bine cu toții, că ați cam terminat cu pregătirile de Crăciun și că nu vă agitați foarte mult, că veți reuși să vă și bucurați de aceste Sărbători, să petreceți timp frumos cu cei dragi vouă, cu prietenii, cu familiile, ori hoinărind prin lume, încercând să descoperiți locuri noi și oameni minunați… Am lipsit de aici și există un motiv pentru lipsa mea: am revenit în Egipt, am fugit de frig și de toată agitația aceea, inutilă, din punctul meu de vedere, cu sărbătorile, am venit să-mi iau doza anuală de Egipt și să văd cum e cu Crăciunul și la căldură.

 

 

Pe la începutul lunii fusesem luată la întrebări și provocată să-mi dezvălui 24 de obiective până la Crăciun. Recitindu-le acum, bag de seamă că în mare parte le-am îndeplinit înainte de-a pleca de acasă. Oficial mai sunt două zile până la termenul acela limită, așa că se presupune c-aș mai avea timp….

Să revin….

Am revenit în Egipt!!!

 

Pentru a … ia să vedem, ghicești pentru a câta oară??

Mda, n-am putut să rezist, de mulți ani îmi doream să petrec sărbătorile de iarnă în altă parte decât acasă. Alegerea destinației a venit cumva în mod natural, doar mă știți… pentru mine Egiptul a devenit un fel de a doua casă și evident că mi-am dorit să mă “refugiez” aici. Iată-mă așadar pentru a 11-a oară, încercând nu doar să mai elucidez câteva din misterele faraonilor, dar și să continui explorările mele.

Da, 11 ori. E ciudat nu? Dar când îți voi spune și cât am de gând să stau pe aici, probabil că-ți va părea și mai ciudat. De vreo câțiva ani mi-am propus că trebuie să plec undeva în lumea asta cu un bilet doar dus. La India mă gândeam spunând asta, dar uite că până acum nu mi-a ieșit. Dar cum iarna am timp liber fără limită și nici prea multe motive care să mă țină acasă, decizia de a pleca pentru o perioadă mai lungă a fost destul de ușor de luat.

 

 

 

 

Așa că am revenit în Egipt și voi sta pe aici aproape 3 luni!

 

Da, ai înțeles bine, vor fi aproape 3 luni petrecute departe de casă, de cei dragi, de pisica mea și de câinele meu, de munca mea, de frig, zăpadă, de sărbători pe care oricum eu nu le agreez în mod special, de tot ce înseamnă cotidianul meu. Dar cred că-mi va fi bine, nu degeaba am ales Egiptul. Sper că voi suporta destul de bine dorul de acasă, mai ales că aici voi fi răsfățată cu vreme frumoasă, de zile petrecute aproape de țărmurile Mării Roșii.  Și dacă vă arăt și priveliștea mea o să-mi dați dreptate. Ahhh, iar ziua în perioada asta temperaturile urcă până pe la 25-26 grade.

 

am revenit în Egipt

am revenit în Egipt

 

 

Nu voi avea nici cârnați ori sarmale, cozonaci sau piftie, dar le voi înlocui cu brio cu produse locale. Am aici o mulțime de fructe și legume proaspete la orice oră, dar mai ales am pește și fructe de mare la discreție. Ahhhh și falafel! Ehh.. și dacă chiar mi s-o face poftă de o bucățică de carne de porc, trec la rezerva din congelator. Daaa, mi-am pus în bagaj și ceva de acasă 🙂

Cu gătitul mă împac destul de bine, bucătăria îmi stă la dispoziție toată, așa că n-am deloc motive să duc lipsă de ceva. Am fost ieri prin piața de pește și mi-am făcut aprovizionarea pentru Crăciun. deh… românul din mine… să nu ducă lipsă de ceva… 🙂

 

 

 

Și totuși, ce voi face prin Egipt aproape 3 luni?

 

Un răspuns exact nu-ți pot da, nici n-am încercat să-mi răspund la întrebarea asta. Există o mulțime de idei pe listă, dar nici un plan conturat. Am o mulțime de locuri pe care-mi doresc să le văd și revăd, activități de încercat sau reîncercat. Dar toate vor veni la momentul potrivit și sunt sigură că toate se vor derula exact așa cum trebuie.

Deocamdată am decis că trebuie să mă relaxez, să citesc, să stau la soare, să mă adaptez noului stil de viață. Mi-am luat un teanc de cărți, de care vreau să mă bucur stând pe un șezlong, în jurul piscinei ori pe terasa apartamentului meu. Cu vedere la piscină 🙂

 

 

Restul vor veni și ele și sigur o să vă țin la curent cu tot ce se întâmplă aici. Dacă ajungi prin zonă și ai nevoie de informații, nu ezita să-mi lași întrebările într-un comentariu. Mă găsești și pe Facebook ori Instagram, probabil că pe acolo o să fiu mai activă decât aici. Iar dacă-ți dorești să bem o cafea împreună ori să-ți fac o introducere în atmosfera din Hurghada, dă-mi de știre! Facem noi cumva să ne vedem!

 

Sărbători fericite vă doresc tuturor, să aveți parte de momente fabuloase exact așa cum vi le doriți, iar Moș Crăciun să vă aducă tot ce vă doriți!

 

8 Comments

 • Maryanna_Năstase

  23 decembrie 2019 at 10:52

  Deci nu sunt singura care nu se dă peste cap pentru Crăciun !!!
  Îți urmăresc aventurile cu mare interes, poate îmi fac curaj pentru Egipt ( și poate reușesc să-mi conving și jumătatea ) !!! Iar prima întrebare ar fi…. de pe ce site rezerv și eu un apartament cu așa o vedere faină?

  Răspunde
  • Angela Călătorește

   23 decembrie 2019 at 11:03

   Ce atata stres??? Si dupa ma chinui sa dau jos tot ce am pus de Craciun?! Nooo!!! Se poate rezerva si de pe booking ori airbnb, dar de data asta am rezervat direct de la ei. Cum in Egipt aproape totul se poate negocia, nu puteam sa n-o fac.

   Răspunde
 • Elvira

  23 decembrie 2019 at 14:10

  Caută în dicționar ce înseamnă invidie !
  Ei nu, nu te invidiez, nu am Egiptul în plan apropiat și iarna cam stau în cuib. Îmi place că ai plecat la soare și acolo unde te cheamă sufletul. Dacă vine Moș Crăciun acolo, să-ți aducă toate urările mele de bine, sănătate și foarte, foarte multe călătorii frumoase!
  (să-ți trimit câteva sarmale?)

  Răspunde
 • Masha

  16 ianuarie 2020 at 12:21

  Egipt, ce frumos! Imi plac mult tarile arabe si chiar mi-ar placea sa ajung sa vad piramidele, dar am o oarecare retinere vis-a-vis de Egipt, momentan, nu mi se pare o tara super safe asa cum mi se par, spre exemplu, Turcia sau Maroc.

  Răspunde
  • Angela Călătorește

   18 ianuarie 2020 at 7:51

   Sper sa reusesti sa depasesti acea stare de retinere fata de Egipt, sa-ti iei inima in dinti si sa faci pasul. Egiptul e fascinant si din punctul meu de vedere la fel de sigur sau nesigur ca multe tari din Europa, Maroc sau Turcia cum ai spus tu.

   Răspunde

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

UA-80424723-1
%d blogeri au apreciat: