Newsletter

Alătură-te celorlalți 4.540 de abonați.
Am întrebat 10 bloggeri romani

Am întrebat 10 bloggeri români…

Aproape final de an, o nouă provocare blogosferică, bineînțeles un răspuns pozitiv! O provocare ce vine sub formă de “leapșă” care se traduce printr-o serie de întrebări sau listă cu obiective de rezolvat până la un anume termen și la care fiecare răspunde pe blogul propriu. Am întrebat 10 bloggeri români…  Desigur, leapșa trebuie transmisă mai departe, ceea ce va trebui să fac și eu la final. Îți mulțumesc Almona Călătorește pentru provocare, mă simt onorată!

Să vedem!

 

Am întrebat 10 bloggeri români…

…întâi am fost întrebată:

 

Dacă ai putea alege un fel de mâncare pe care să îl mănânci pentru următoarea lună (fără să ai voie să mănânci altceva), care ar fi acela?

Aș fi tentată să răspund carne. Dar după ce-am ținut de câteva ori dietă disociată, am ajuns la concluzia că nu aș putea mânca doar carne. Da, îmi place, în special vita și porcul, dar în combinație cu ceva legume. Și cum la disociată, aveam zile cu proteină și zile cu legume/fructe, am constatat că-mi  e mai ușor la zilele de legume. Categoric, aș putea mânca legume o lună de zile. Le-aș combina sub diferite forme.

 

Pleci într-o vacanță de două săptămânii pe o insulă exotică și aproape pustie și poți lua cu tine un actor, un blogger/vlogger și un antreprenor (români sau străini). Pe cine iei?

Doar două săptămâni pe-o insulă exotică? Singură și un teanc de cărți! 🙂

Dar să răspund la întrebare. Ca actor l-aș alege pe Jason Statham 🙂 🙂 🙂  Din categoria blogger, aș alege-o pe Alexandra Călinoiu. Cred că ne-am potrivi tare bine si-am avea muuuulte tare de povestit. Fiecare dintre noi visăm la destinațiile pe care cealaltă le-a vizitat iar și iar… Ca și antreprenor, pe Răzvan Pascu îl admir din tot sufletul! Nu știu dacă  l-aș lua pe-o insulă exotică, sau dacă ar veni el, dar sigur aș avea o mulțime de lucruri de învățat de la el!

 

Știm cu toții că în copilărie visam cel mai mult. Spune-ne un vis pe care îl aveai in copilărie și s-a îndeplinit și unul care nu s-a îndeplinit.

Ohhh…. cred că acum am vise mai multe decât în copilărie. Nici nu-mi amintesc. De mică îmi plăcea să călătoresc și-mi doream tare mult s-o pot face mai des și mai mult. Ai mei nu prea mă plimbau, dar uite că acum recuperez. Ahh și încă ceva: niciodată ai mei nu-mi cumpărau hăinuțe și pantofi cum și cât îmi doream eu. Și mereu îmi spuneam: las’ că mă fac eu mare și-o să-mi cumpăr câte oi vrea eu…. Și cam așa fac, mă opresc greu din obiceiul acesta.

 

Primești un cadou foarte urât de la prietena cea mai buna/prietenul cel mai bun. Îi spui că e oribil sau te prefaci că iți place?

Îmi place să primesc dar și să ofer cadouri. Și nu cred că există cadouri foarte urâte. Mai ales venite din partea prietenilor. Se presupune că ei ne cunosc bine și deci, știu ce ne place! Mereu am primit cadouri frumoase din partea celor dragi. Dar, dacă aș primi un cadou foarte urât cred că s-ar vedea din reacția mea că nu-mi place. În orice caz, n-aș spune vreodată că-i oribil. Probabil că n-aș fi la fel de entuziasmată ca atunci când primesc o geantă superbă și și-ar da seama.

 

Este sfârşitul lumii. Ce carte ai pune în capsula cosmică pentru a păstra o „urmă” a umanităţii?

N-aș putea să mă limitez doar pentru una. O carte care mi-a plăcut mult și pe care am tot dăruit-o la rândul meu, este cartea lui Jeff Keller – Atitudinea este totul. O altă carte care mi-a plăcut mult de tot și-am terminat-o recent, dar pe care sigur o s-o citesc din nou și din nou este Egiptul secret al lui Paul Brunton. Cred că-i cea mai bună carte despre Egipt din tot ce-am citit!


Citește și:

10 cărți de călătorie care-ți vor stârni dorul de ducă


 

Dacă ai putea călători în trecut și să discuți cu tine cel/cea de 18 ani, ce sfaturi ți-ai da? (maxim 3)

Să aibă mai multă încredere în ea și-n propriile-i puteri. Din păcate lipsa de încredere în propria persoană m-a ținut departe de multe obiective ce mi-aș fi dorit să le văd îndeplinite. Să las fricile deoparte și sa risc mai mult. Până nu încerci, n-ai de unde ști cum este. Uite, multe m-au învățat ai mei, dar asta nu m-au îndemnat să fac.

 

Ți se oferă șansa de a juca în filmul realizat după cartea ta preferată. Pe cine ai interpreta și de ce?

Waaw! Dacă asta ar însemna ca refac traseul celor 14 luni petrecute prin Africa, mi-ar plăcea să intru în pielea Anei Hogaș, care a făcut pe motocicletă, alături de Ionuț Florea, turul continentului African. Este unul din visele mele mărețe.

 

Ce te motivează să scrii pe blog?

Cititorii mei sunt cei care mă motivează și-mi dau adesea câte un impuls, prin comentariile pe care mi le lasă pe blog. Iar pentru asta, vă mulțumesc din suflet! Nu sunt poate mulți, dar sunt ai mei, iar pentru mine e cea mai mare mulțumire! Știu că sunt mult mai mulți cei care-mi citesc articolele mele, dar nu-mi lasă să aflu asta. Și vouă de mulțumesc!

În altă ordine, scriu pentru mine, pentru că-mi place și o fac pur și simplu, din pasiune, fără vreun mare interes. Îmi place să călătoresc, se adună o mulțime de experiențe și n-aș vrea să le uit. Așa le am aici!

Ahhh și haterii! Nu se poate fără ei. În momentul în care ai riscat să deschizi gura, sau să-ți faci publică opinia, au și sărit să contracareze ceea ce-ai susținut!

 

Primești un premiu (în bani) pe care ești convins/ă că nu îl meriți. Cum reacționezi?

Dacă aș primi un premiu, înseamnă că merit să-mi fie dăruit. Nu cred că mi-ar acorda cineva un premiu pe nedrept. Desigur, m-aș bucura enorm. Aș fi ipocrită să spun că l-aș refuza. Și clar, cu banii primiți, aș călători în lumea largă.

 

Spune-ne ceva despre tine ce nu ai mai spus public până acum!

Nu știu dacă am mai spus-o, dar probabil că nici nu ar fi fost nevoie. Sunt o fire sensibilă, motiv pentru care cu greu mă destăinui și mă atașez de oameni. Din teamă să nu sufăr prea mult, după…. mdaaa, uneori prea sensibilă. Și-n același timp, mă mir cât de insensibilă pot fi uneori, în anumite circumstanțe. Precum un frigider!

 

Am întrebat 10 bloggeri romani

 

 

Acestea au fost întrebările primite și pe care le voi adresa mai departe către:

Alexandra Călinoiu

Miruna Cotrau 

Emma – Călătorește cu Emma

Mary Năstase – Books in my backpack

Sandra – Travel by Sandra

Elvira Bogos – Suflet de turist

Cristina face aventură

Corina – Bascheți Călători

Bianca – Călătorii cu stil

Adriana – Mapping Travel

 

Sunt curioasă tare să văd cine va răspunde provocării, dar și mai curioasă să aflu noutăți despre acești pasionați de călătorii.

 


Citește și:

24 de obiective până la Crăciun. Tag de Crăciun

 

6 Comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

UA-80424723-1
%d blogeri au apreciat: