Newsletter

Alătură-te celorlalți 4.540 de abonați.
 • Home
 • /
 • DESTINAȚII
 • /
 • Bilanț pe anul 2017. Previziuni și dorințe pentru 2018
bilanț

Bilanț pe anul 2017. Previziuni și dorințe pentru 2018

Obișnuim cu toții să ne facem câte un bilanț la fiecare final de capitol/sezon/an din viață, să calculăm, să cântărim, să comparăm cu celelalte și să tragem linie. Și e bine că facem asta, pentru că astfel constintizăm ce-am/nu am reușit să realizăm, putem să luăm din timp măsuri, să facem planuri și să ne ținem de ele. Asta am făcut și eu an de an, e a doua oară când fac asta și-n scris. Ce-a ieșit? Vei vedea în cele ce urmează!

 

Călătorii în 2017

 

În materie de călătorii, 2017 a fost un an productiv, poate puțin mai bun decât 2016 și sper eu ca 2018 să-i întreacă pe toți. Am călătorit în Moldova, Italia de două ori, Monaco, Egipt și Turcia.

Începutul anului m-a prins călătorind, nu prea departe de casă, dar e bine că făceam ceea ce-mi place cel mai mult pe lumea asta să fac. Am petrecut Revelionul la Chișinău, n-a fost unul spectaculos, dar a fost primul, după mulți ani când am schimbat obiceiul de a sta acasă sau să muncesc. Eram în Moldova pentru a doua oară, într-un timp foarte scurt, pentru că petrecusem si Crăciunul tot la Chișinău.

Citește și: Pe urmele lui Bacchus- Orașul subteran Cricova sau Pe urmele lui Bacchus – Orașul Subteran Mileștii Mici.

 

 

A urmat o vacanță în martie, în Italia, ce-a constat în mai multe premiere:

 • am ajuns pentru prima dată în Italia. Nimănui nu-i venea să creadă că nu fusesem până atunci în peninsulă.
 • a fost prima dată când am călătorit în această formulă de trei: eu, Răzvan – iubitul meu și sora lui, Narcisa. Și a fost bine, sper s-o mai repetăm!
 • prima dată când am zburat cu Ryanair și prima dată când am zburat aproape gratis. Am plătit fabuloasa sumă de numai  16€/persoană dus-întors
 • până acum n-am fost niciodată plecată undeva, numai cu bagaj de mână. Să împachetez pentru o săptămână într-un troller mic, a fost o adevărată provocare pentru mine! Dar m-am descurcat, a fost ok.
 • pentru prima dată, am ales ca în vacanță să fim oaspeții unei prietene dragi, care ne-a găzduit pe toți trei în frumoasa ei casă, dintr-o localitate situată chiar la marginea unei păduri. Mulțumim Marcela! De fiecare dată alegeam să stau la hotel, era varianta cea mai simplă, făra bătăi de cap și fară a deranja pe cineva.
 • am ajuns pentru prima dată pe Coasta de Azur, am vizitat principatul Monaco, cu al său superb Monte Carlo. Am plecat de aici cu un sistem de valori, total dat peste cap.

 

Și când mă gândesc acum, că am ocolit atâta timp Italia…

Începe să-mi pară tare rău, pentru că am avut o prietenă care a locuit aproape 10 ani în Italia si i-am refuzat de atâtea ori invitațiile. Dar mai bine mai târziu, decât niciodată. Mi-a plăcut enorm, iar atunci când mă îndreptam spre aeroport, venind spre casă, stiu că mi-am spus: eu o să mai vin în Italia, de multe ori!

În acea săptămână, am dedicat o zi fascinantului oraș Milano, cu al său grandios Dom, unde pentru a-i vizita și interiorul am pierdut aproape 3 ore la coadă. Am avut ocazia să ajung la Lacul Maggiore și Lacul Como, unde mi-a plăcut enorm, m-am plimbat cu vaporașul pe lac și m-am bucurat din plin de liniștea si frumusețea peisajului montan. Am făcut cunoștință cu înghețata de aici și m-am îndrăgostit iremediabil de ea.

 

 

Egiptul ocupă un loc special în sufletul meu!

Că am o destinație de suflet, știți cu toții probabil. Anul acesta am fost în Egipt pentru a 8-a oară! Am fost în Hurghada din nou, unde m-am bucurat de vremea frumoasă și de apa caldă a mării. Am făcut plajă zilnic, am fost cu barca pe mare la pescuit, am prins pește. Ba mai mult, l-am și mâncat. De fapt am făcut o cură cu pește și fructe de mare. A fost un concediu de leneveală, am profitat la maximum de acele zile. Știam că aveau să mă aștepte niște luni luuungi și grele, tare de tot.

Când plecam spre Egipt, am avut o escală mai lungă pe aeroportul din Istanbul, așa că am profitat de avantajele puse la dispoziția clienților săi de compania Turkish Airlines și-am luat parte la un tur al orașului Istanbul, când m-am și rătăcit de prietenii mei, sau ei de mine și de restul grupului… A fost prima dată când ajunsesem în Turcia, în capitală mai exact, fusesem doar în scurte escale, dar fără să părăsesc aeroportul. Sper să mai ajung pe aici!

 

Am zburat pentru prima dată cu un ATR

Da, da e cel cu elice! O altă noutate pentru mine a fost să zbor cu un avion ATR 42-500 al celor de la Tarom. A fost o experiență cu mari emoții, pe care sincer nu mi-aș mai dori s-o repet.

De la mijlocul lunii aprilie, când s-a terminat concediul din Egipt și până în decembrie n-am mai călătorit nicăieri. Am avut un sezon cumplit de greu, fără zile libere și concediu. Slavă Domnului c-a trecut și sper să nu mai am parte de vreunul la fel.

În decembrie am ajuns din nou în Italia, la Roma de data asta, unde am petrecut 6 zile de neuitat. Vacanța a coincis cu ziua de naștere a iubitului meu, așa că a fost de două ori mai interesată. Am vizitat toate acele locuri importante și de interes pentru mine, ne-am plimbat pe străzile Romei cât ne-au ținut picioarele, am mâncat pizza, paste, înghețată. Doamne, înghețata din Italia este dumnezeiască! Vom reveni cu siguranță!

 

 

Deși mi-ar fi plăcut să călătoresc mai mult și eventual sfârșitul de an mă prindă pe undeva printr-o destinație însorită sau în vreo metropolă europeană, se pare că nu, voi munci în noaptea dintre ani. Dar sunt obișnuită cu asta, aproape că mi se pare normal să fie așa. Las’ că-mi iau eu revanșa și pentru revelionul ăsta!

 

 

Alte realizări ale lui 2017

 

Anul acesta a fost un an al naibii de complicat pentru mine, cu grele încercări, dar care mi-a demostrat că sunt puternică și pot. Multe!

Am trecut pe domeniu și hosting propriu!

Probabil că decizia de a trece pe domeniu și hosting propriu a fost cea mai bună de când am blogul. Nu planificasem neapărat să fac asta, deși acesta ar fi fost cursul firesc al evenimentelor, dar urcând foarte multe poze în platformă, rămăsesem fără spațiu. Se cerea!

A fost o muncă titanică pentru mine, complet necunoscătoare de tot ce înseamnă online. Dar am întrebat în stânga și-n dreapta, și într-un final am reusit să-mi setez tema aleasă. Am personalizat-o așa cum vroiam, am transferat tot conținutul și încă mă obișnuiesc cu noua interfață. Slavă Domnului c-am reușit, pentru că la un moment dat simțeam că mă lupt cu morile de vânt. Uite, încă o dovadă că dacă vrei, se poate, chiar dacă nu știi. Totul se învață!

Am învățat o mulțime de lucruri noi, mai am încă multe  și sper ca acum, în iarnă să-mi aduc blogul la înfățișarea pe care mi-o doresc.

Despre trafic nu pot să mă pronunț încă, abia de câteva luni am reușit să-l restabilesc așa cum trebuie. Am pierdut destul de mult în perioada verii când mă chinuiam cu domeniul și hostingul. Au fost două luni de inactivitate, când practic, timpul nu mi-a permis absolut deloc să scriu.

 

Am participat la Spring SuperBlog 2017 

Și deși rezultatele nu erau cele pe care le așteptam sau pe care mi le-aș fi dorit, am vrut să perseverez și să merg în competiție până la capăt, să fiu finalistă. Aproape toată perioada competiției am fost plecată în Italia, după care în Egipt, majoritatea articolelor le-am scris în grabă, de pe tabletă, cu un internet slab de tot, mă chinuiam efectiv să încarc articolele în platformă. Mi-a părut rău de decizie, trebuia să mă opresc. Astfel, locul 52 pe care m-am plasat în clasamentul final m-a necăjit foarte mult.

La Super Blog 2017 din toamnă, lucrurile au stat diferit. Am tratat fiecare probă cu seriozitate, am fost acasă și-am avut vreme să analizez fiecare cerință și să scriu articolele așa cum trebuia. A fost o competiție strânsă, cu mulți bloggeri talentați și creativi, reușind în final să mă clasez pe un binemeritat loc 26. Desigur, se putea și mai bine, mereu se poate, iar dacă voi mai participa vreodată, sunt convinsă că va fi mult mai bine.

Angela Călătorește în Revista Ioana

O altă realizare, de care sunt foarte mândră, a fost apariția în revista Ioana a unuia dintre articolele mele, despre Egipt, destinația mea de suflet. Poate pentru cei mai mulți dintre voi nu are vreo însemnătate prea mare asta, dar pentru mine, să-mi văd ideile expuse într-o revistă pe care eu o citeam cu mare drag, a fost o confirmare a aprecierii muncii mele și activității mele. Sper să am cât mai multe astfel de momente!

 

 

 

Visuri, planuri & aspirații pentru 2018

Îmi doresc pentru anul ce vine în primul rând să fiu sănătoasă, pentru că așa pot munci și-mi pot duce spre împlinire toate visele. Sper la un bilanț cel puțin la fel de bun și pentru 2018.

În materie de călătorii, îmi doresc să călătoresc cel puțin atât cât am făcut-o anul acesta, vreau să ajung în cât mai multe destinații noi, să descopăr locuri deosebite și oameni superbi, să-mi îmbogățesc și mai mult cunoștințele.

Pentru începutul de an 2018, am deja în plan o călătorie la care visez de ani buni, n-o să vă spun încă unde, doar atât: e cald și wow! Mai multe veți afla curând, când toate detaliile vor fi puse la punct. Sunt superstițioasă!

 

Îmi dai un vot?

M-am înscris în competiția Kerala Blog Express (K.B.E.), sezonul 5, unde alături de peste 500 de pasionați de călătorii concurăm pentru cele 30 de locuri din autocarul K.B.E. Timp de două săptămâni, aș avea ocazia să mă bucur de frumusețile Indiei. Știți cât de mult îmi doresc să ajung în India, nu? Dacă vreți și voi să mă aflu printre cei 30 de norocoși care se vor întoarce din India cu o mulțime de povești, mă puteți vota aici!

 

Kerala blog express

Autocarul Kerala Blog Express

 

Îmi doresc de foarte multă vreme să ajung în India.  Știu sigur că voi ajunge cândva, iar cum anul viitor voi schimba prefixul, un cadou mai potrivit decât acesta nu cred c-ar exista. Există doar două impedimente, dar rezolvabile. Unul de natură financiară, dar care se pare că s-a mai luminat. Am aflat că se poate călători în India și pe bani puțini. Iar al doilea care știu sigur că-și va găsi și el soluție ar fi partenerul/partenera. Nu este ușor să găsești pe cineva dispus la o aventură indiană. Iar dacă aș găsi pe cineva, trebuie să și fiu convinsă că aceea e persoana cu care aș putea face o astfel de drumeție. Îmi surâde idee de a călători singură, nu sunt convinsă încă dacă India să fie destinația aceea, dar îmi doresc să fac o călătorie singură undeva.

 

Cum va fi 2018 pentru blog?

În privința blogului, îmi doresc să-l ridic mai mult, să cresc traficul și să-l optimizez SEO, să se indexeze mult mai bine în motoarele de căutare. Îmi propun să călătoresc și să scriu mai mult, să postez mult mai des decât pănă acum, să fiu mult mai prezentă prin rețelele de socializare.

Pe plan personal, îmi doresc acea schimbare pe care o aștept de o vreme încoace, acel salt în carieră, să evoluez și să învăț și mai multe, să-mi fie apreciate meritele și să adun cât mai multe realizări. Simt că 2018 va fi un an al schimbărilor. Să fie! 🙂

În ceea ce privește oamenii, mi-i doresc în continuare alături de mine și să petrecem timp împreună, pe aceia de calitate, frumoși la suflet, pe care-i simt sinceri cu mine și cu ei înșiși. Sper să cunosc și alți oameni frumoși. Îmi doresc să leg relații stabile de prietenie sinceră, să învăț de la fiecare câte ceva. În altă ordine de idei, sper să mă debarasez de toți acei oameni toxici din viața mea. Da, există și care nu fac altceva decât să-mi pună bețe-n roate și să atragă numai energii negative spre mine și care pur și simplu nu mă merită în preajma lor. Punct.

 

Cam atât cred… sper să nu mai ratez nici o oportunitate ce-mi va veni în întâmpinare, voi lăsa loc în viața mea tuturor oamenilor și evenimentelor care știu că-mi vor aduce numai bine. Instinctul îmi va spune mereu care este cea mai bună variantă.

Sper că ați reușit să vă faceți socotelile pe anul ce tocmai a trecut și că acel bilanț vă mulțumește!

Vă doresc numai bine dragilor, să aveți un nou an plin cu realizări, să vă duceți spre împlinire orice vis!

Pe curând! 🙂

 

 

 

 

 

 

2 Comments

 • Mirela

  30 decembrie 2017 at 22:17

  Mult succes, Angela, ai avut o multime de premiere in 2017, a fost un an foarte foarte reusit. Esti pe drumul cel mai frumos, mereu inainte, esti un om foarte deosebit si pozitiv, mult succes si in 2018. O sa iti cer sfaturi de Egipt, gata, mi-am gasit specialistul !

  Răspunde
  • Angela Tudose

   31 decembrie 2017 at 7:50

   Îți mulțumesc tare mult pentru cuvintele frumoase! Mă fac să mă simt specială! Să avem succes cu toții în 2018 și nu numai! Dacă te hotărăști pentru o escapadă egipteană și ai nevoie de ceva ponturi, cu mare drag! Te pup!

   Răspunde

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

UA-80424723-1
%d blogeri au apreciat: