Newsletter

Alătură-te celorlalți 4.540 de abonați.

Cum ne alegem cazarea pentru Egipt?

Ca oriunde altundeva în lumea asta, atunci când ne planificăm un concediu, de obicei, primul pas pe care-l facem este acela de a ne achiziționa biletele de avion, autocar sau pentru alte mijloace de transport. Abia după ce ne-am asigurat transportul, începem cu adevărat marea bătaie de cap și anume cazarea. Pentru că ne dorim ca vacanțele noastre să fie perfecte, ne strșduim să ni le organizăm în așa fel, încât să iasă perfecte, sau cât se poate de aproape de perfecțiune. Să vedem, cum alegem cazarea pentru Egipt?

 

Primul criteriu după care ne alegem un hotel/hostel/pensiune este numărul de stele/margarete. Ei bine, după cum prea bine știți poate, sistemul de clasificare din domeniul hotelier diferă de la o țară la alta, așa că foarte posibil ca atunci când alegeți un hotel de 5* din Egipt, Turcia, Maroc sau altă țară similară, să aveți ceva surprize la destinație. Tocmai de aceea vă vin în întâmpinare cu o serie de sfaturi, care sper eu, să vă fie de folos atunci când vă veți planifica o vacanță în Egipt, cel puțin.

 

  • Stabiliți-vă încă de la început prioritățile

Atunci când plecăm într-un loc, trebuie în primul rând să ne stabilim câteva preferințe: unde, cât, cum, de ce? Dacă mergem în Egipt pentru mare și soare, e clar, alegem un hotel pe malul mării. Dacă ne dorim lux, spa, restaurante exlusiviste, optăm bineînțeles pentru hoteluri de 5*+. Dacă în schimb dorim să facem un turism de genul unor circuite, să ne deplasăm din loc în loc și să vizităm obiective de interes turistic, ne cazăm în hoteluri apropiate de acele locuri, dar și de mijloacele de transport. Faceți-vă foarte bine temele de acasă! În Egipt totul este altfel, iar lipsa de punctualitate a egiptenilor este greu de acceptat pentru mulți dintre noi.

  • Țineți cont de poziționarea hotelului

Ar fi mare păcat să visați la un resort amplasat chiar pe malul Mării Roșii, de unde să vedeți răsăriturile de soare, sau să aveți vedere directă către Nil, iar atunci când ajungeți, să constatați cu amărăciune că trebuie să stați în vreun cartier de locuințe, departe de punctele de interes pentru voi. Daca mergeți în stațiunile de la Marea Roșie, alegeți musai un hotel amplasat la malul mării. Nu pe a doua linie, pentru că asta poate însemna o distanță mare, făcută cu autocarul de cele mai multe ori. Iar dacă hotelul n-are plajă privată, credeți-mă, n-ați vrea sa mergeți la vreo plajă publică frecventată de localnici.

O recomandare de suflet este hotelul Sunny Days El Palacio, nu prin servicii sau facilități, ci prin poziționarea acestuia la mare. Cu o capacitate de 800 camere, dispunerea lui în forma literei “U”, face ca oriunde te-ai afla să ai vedere spre superba Mare Roșie din toate părțile, iar golful din interiorul acestuia face să fie loc la plajă pentru toată lumea.

Citește și review: Hotel Sunny Days el Palacio – Hurghada

 

  • Nu există un sistem de clasificare internațional al hotelurilor general, valabil

Prin urmare, 4 stele din România nu sunt similare cu 4 stele din India sau Egipt. De fiecare dată când am fost în Egipt, atât în Sharm El Sheikh, cât și-n Hurghada am ales cazare la hoteluri de 5 stele. Ei bine, vreau să vă spun că diferențele dintre hoteluri au fost uneori colosale. N-am încercat și nici nu am fost curioasă, dar îmi imaginez cum o fi un hotel de 3 stele, dacă la unele de 5, lipseau articole elementare cum ar fi casca de dusș sau covorașul de baie, ori mobilierul din cameră era dintr-un alt secol și vizibil într-o stare proastă. Diferențele se fac la prețul camerei, sunt hoteluri de 5* foarte bune și unele mai puțin bune.

Am stat cazată și la hoteluri la care n-am avut nimic de reproșat, dar și la unele despre care erau multe de spus. Nu sunt cârcotașă de felul meu și nici nu fac tărăboi dacă nu-mi convine ceva și sunt capabilă să înțeleg situațiile. Tocmai de aceea, mă informez foarte bine înainte și știu ce așteptări să am.

 

Cameră standard, hotel 5* Egipt

Tineți cont așadar de orice aspect, vizualizați bine fotografiile de pe site, studiați recenziile și rețineți ce anume oferă hotelul respectiv. Nu de alta, dar e neplăcut să ai alte așteptări și să fii dezamăgit rău când ajungi.

 

  • Diferența se face de cele mai multe ori la preț

Chiar dacă numărul de stele este același, pretul unei camere poate diferi foarte mult. Am stat în Egipt la hotel de 5* unde o cameră costă  100€/noapte, dar și la hotel tot 5* în care o cameră era chiar și de 4 ori mai ieftină, iar condițiile să lase loc de discuții. Lucrând de ceva timp în domeniul hotelier, știu și înțeleg destul de bine aceste treburi. Știu că există și turiști care plătesc câțiva euro pe-o cameră, dar au pretenții de 5*. Dar aceștia sunt o categorie aparte, din ce în ce mai numeroasă din păcate. Așa că cerneți foarte bine recenziile de pe internet, ca nu cumva să fie ale unor persoane mai sus amintite.

Totul este o chestiune de conștientizare din partea noastră, ca și clienți, iar în Egipt lucrurile se mișcă total diferit decât în Europa, așa că atunci când vă deplasați spre cameră, nu uitați unde ați ajuns! Și ce-i cel mai important, lăsați prejudecățile acasă!

 

  • Cele câteva hoteluri prezentate de o agenție, nu le reprezintă pe toate

Atunci când optați pentru o agenție de turism touroperatoare și cumpărați un pachet care le are pe toate incluse, trebuie să știți că gama de hoteluri este destul de redusă. Agențiile de turism, de obicei înainte de a promova o destinație, își trimit un agent să facă turul hotelurilor dintr-o zonă anume, iar în fucție de ceea ce văd aceștia la fața locului, precum și de înțelegerile dintre ei, își vor stabili o listă (limitată) de hoteluri pe care le vor vinde în oferta lor. Ceea ce trebuie să știți și să rețineți, este că dacă niciunul dintre hoteluri nu vă este pe plac, nu ezitați să cereți un altul.

  • Prețul plătit pentru o cameră, se va reflecta și în meniul din restaurantul hotelului

În Egipt, majoritatea hotelurilor vin în întâmpinarea turiștilor săi cu un regim de masă all inclusive. Știm cu toții, că în genul acesta de restaurante n-o să avem norocul să ne delectăm cu preparate exclusiviste și nici nu vom fi serviți cu fast, ca-n alte restaurante a la Carte. Există întotdeauna și-n tipul acesta de restaurante variante pentru toate poftele și-am avut ocazia ca-n unele dintre ele chiar să mănânc foarte bine. Așa cum făceam referire undeva mai sus, în funcție de prețul plătit vei avea parte de servicii pe măsură.

La Marriott, în Hurghada spre exemplu am simțit că le sunt importantă ca și clientă, iar servirea a fost ireproșabilă. Chiar și la Sunny Days El Palacio, tot în Hurghada, aici unde am stat ultima data, în aprilie anul acesta, condițiile au fost OK. Am știut de la bun început că prețul plătit se va reflecta în restul serviciilor, deci și-al meniului.

Pentru mine și restul prietenilor mei nu conta foarte mult acest aspect, pentru că oricum nu aveam să petrecem foarte multă vreme în hotel. În afara micului dejun pe care l-am luat aproape zilnic, celelalte mese au fost mai mult sărite, pentru că am preferat de cele mai multe ori să mâncăm prin piața de pește sau la restaurantele din oraș.

 

cazarea pentru Egipt

 

  • Atenție la facilitățile oferite

Acordați o atenție sporită listei cu serviciile gratuite incluse în prețul plătit. N-o ignorați nici pe cea cu facilități contra-cost. Internetul este în general un serviciu cu plată, iar de acesta avem nevoie cu toții. Am plătit de cele mai multe ori câte 10-15$ pentru o zi de acces la WI-FI. Dar atenție, nu se mișcă ca la noi! Serviciile de spălătorie/călcătorie și ele sunt adesea extra. Alegeți întotdeauna un hotel care să se potrivească profilului vostru de turist. Așa cum se întâlnește în Antalya spre exemplu și-n Egipt sunt resorturi pe categorii: unele dedicate familiilor cu copii, ofrind facilități de distracție și petrecere a timpului liber, hoteluri adresate doar adulților, hoteluri adresate tinerilor, sau mixte. Așadar, dacă vă doriți liniște și relaxare, fiți atenți să nu nimeriți într-un hotel destinat familiilor cu copii mici.

 

cazarea pentru Egipt

Chillax Pool -Hilton Sharm

cazarea pentru Egipt

Aqua-park, Titanic Beach- Hurghada

cazarea pentru Egipt

Zona relaxare – Melia Sharm

 

  • Cazarea la privați, la apartament în oraș

Deși n-am încercat încă varianta aceasta, mai mult ca sigur urmatoarea dată când voi merge în Egipt, voi opta pentru închirierea unui apartament. Și așa nici unul dintre noi nu ne dăm în vânt după hoteluri și mâncarea din restaurantele acestora.  O alternativă foarte bună ar fi să ne închiriem un apartament doar pentru noi. În felul acesta  vom avea o bucătărie la dispoziție, în care să ne gătim singuri dacă vom avea chef. Dacă nu… în oraș. Sunt atât de multe fructe și legume prin piețele lor, pește și carne proaspete încât am fi tentați să încercăm și această variantă.

Dacă e să mă plâng de ceva, ar fi marea. N-am prea găsit vile sau apartamente pe malul mării, dar poate vom găsi. Dacă nu, să aibă măcar piscină. Am găsit pe airnb.com câteva opțiuni promițătoare, iar prețurile chiar bune.

 

Voucher cadou 47 €

Apropo, dacă vrei să încerci și tu să-ți faci rezervare pe AirBnb pentru următoarea ta vacanță, ai un voucher cadou din partea mea de 47€ pentru prima rezervare. Îl găsești aici: www.airnbn.com. Pentru a putea beneficia de reducere, va trebui să te loghezi pe site, o poți face simplu cu pagina ta de Facebook fără să completezi zeci de câmpuri. La prima rezervare, din prețul total, ți se vor scădea cei 47€. Iar eu, la rândul meu voi primi înapoi pentru următoarea rezervare, 17 €. Fair-play, corect?

 

Indiferent pentru ce tip de cazare veți opta, țineți cont întotdeauna de ceea ce vă doriți de la acea vacanță! Nimeni nu-și dorește un concediu compromis, așa că nu vă abateți de la anumite priorități. În Egipt lucrurile sunt ușor discutabile. Uneori se pot rezolva pe loc apelând la un bacșiș generos oferit recepționerului, alteori pur și simplu ignorând acele neajunsuri. La urma urmei, mergeți acolo pentru relaxare și nu merită să căutați orice chichiță.

 

Voi cum alegeți de obicei? Dacă ai găsit articolul util, nu ezita să-l distribui și prietenilor tăi! Un like&share ar ajuta și pe alții să afle aceste informații. Nu uita să dai un like pe Facekook și un follow pe Instagram!

Călătorii inspirate să aveți dragilor!

 

 

3 Comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

UA-80424723-1
%d blogeri au apreciat: