Newsletter

Alătură-te celorlalți 4.540 de abonați.
  • Home
  • /
  • DESTINAȚII
  • /
  • Transfer de la Aeroporturile Ciampino și Fiumicino în centrul Romei
Aeroport Ciampino - Roma

Transfer de la Aeroporturile Ciampino și Fiumicino în centrul Romei

Aterizezi pe Aeroportul din Ciampino sau Fiumicino și trebuie să ajungi în Roma. Cum procedezi? Sau ai o escala mai lungă în Roma și n-ai vrea să pierzi timpul degeaba prin aeroport. Indiferent că zborul tău e programat pe Aeroportul din Ciampino sau pe Fiumicino, variante de transfer spre centrul Romei (și retur, desigur) sunt diverse. Mai multe și mai diversificate de pe Fiumicino, dar nici celălalt nu stă prea rău la capitolul acesta. Le-am folosit pentru ambele cazuri și nu odată, iar cum am văzut că unele dintre cele mai tastate întrebări, pe blog este și aceasta, m-am gândit să scriu un articol complet, despre transferul de la Aeroporturile Ciampino și Fiumicino în centrul Romei.

 

Roma are două aeroporturi:

  • Roma Ciampino – G.P.Pastine (CIA) – e ceva mai mic, dar mai aproape de oraș, aici aterizează și decolează în special companiile low-cost. Îmi aduc aminte când am fost eu, majoritatea zborurilor erau operate de Ryanair. Din București, pe Ciampino zboară Wizz Air și Ryanair. Cu a doua companie, am zburat de două ori aici.
  • Roma Fiumicino – Leonardo Da Vinci (FCO) fiind cel mai mare dintre ele, aici aterizează și decolează în special cursele de linie. Din București, pe Fiumicino zboară Tarom-ul, Alitalia și Blue Air. Cu Tarom-ul am ajuns eu anul trecut aici.

 

Trebuie așadar să știi dinainte care este aeroportul pe care vei ateriza, precum și ora locală, pentru a te informa despre transferul spre oraș. Desigur, aceeași situație și atunci când trebuie să ajungi din oraș la aeroport. Atenție, să nu faci confuzie între ele!

Hai să vedem așadar, care sunt posibilitățile de transfer, pentru ambele aeroporturi, precum și cum ajungem de la unul la celălalt:

 

Aeroportul Ciampino (CIA)

 

Sau G.P. Pastine așa cum este el numit în mod oficial, este situat la 16 km de Roma, iar în condiții normale de trafic, transferul până la Gara Termini n-ar trebui să dureze mai mult de 35-40 minute.

Variantele de transfer de aici spre oraș sunt destul de multe, dar nu și diversificate neapărat.

Cea mai ieftină opțiune, dar nu și cea mai rapidă este cea cu autobuzul numărul 720 care circulă cu o frecvență de 20 minute. Rețineți că de la aeroport și până în stația Laurentina (de aici puteți lua metroul -linia B – spre alte locuri din oraș), autobuzul oprește în 22 de stații, ceea ce înseamnă mai mult timp. Prețul unui bilet este 1,5€/sens.

Personal, vă recomand shuttle-bus-urile, care fac transferuri directe de la aeroport spre Gara Termini. Eu am optat pentru firma Terravision, care pleacă la fiecare jumătate de oră din ambele sensuri. Prețul unui bilet dus-întors este de 9€ sau 5€ pentru un sens. Nu se fac opriri pe traseu, ceea ce-i bine, că ajungi rapid la destinație. Iar de la Gara Termini, dacă trebuie să pleci mai departe ai alte variante de transport: metrou – atât linia A cât și B, Tramvai, autobuze locale.

V-am povestiti aici totul despre transportul în comun prin Roma.

La întoarcere la fel, autocarele pleacă de la Termini, de pe Via Giovanni Giolitti. Și ce e și mai bine, e că rezervările pot fi făcute online în prealabil.

 

Transfer aeoport - Roma

 

Poți opta desigur și pentru un transfer privat (40-50€/sens) sau cu taxiul (aproximativ 30€/sens).

 

Aeroportul Fiumicino (FCO)

Sau Leonardo da Vinci, cum este el numit, e situat ceva mai departe de oraș, la aproximativ 32 kilometri, ceea ce înseamnă ceva mai mult timp alocat pentru transfer. Dar aici avem și varianta mai rapidă desigur, cu trenul. În orice caz, luați-vă o marjă de timp de minimum o oră. În cazul meu, cu autocarul, de la aeroport la Gara Termini, dimineață pe la 9, transferul a durat cam o oră jumătate. La întoarcere, de la Termini la aeroport, după-amiază pe la 16, a fost mai puțin, vreo 50 minute.

V-am povestit aici cum am reușit eu să transform o escală, într-un mini city-break.

De la Aeroportul Fiumicino, există mai multe firme de transport, care fac transferuri directe cu shuttle-bus-ul. Deși planificasem să merg cu Terravision, pe principiul primul-sosit, primul servit, i-am luat pe cei de la Tam-Tam. Prețul unul transfer este la fel, 9€ dus-întors, ori 5 €/sens. Plecările sunt programate cam la 40 minute.

 

Transfer aeoport - Roma

 

 

Cea mai rapidă variantă de la Aeroportul Fiumicino la Gara Termini este cu trenul.

Și aici există două variante:

trenul regional (FL1) care face mai multe stații, printre care Tiburtina, Ostiense ori Trastevere. Prețul unui bilet este 8€/sens;

trenul Express (Leonardo Express) – circulă cam la fiecare 15 minute, iar durata transferului este de 30 minute. Prețul unui bilet este 14€/sens;

Prețul unui drum cu taxiul, de la Fiumicino la Gara Termini (sau retur), costă în jur de 50-60€.

 

 

 

Cum ajungi pe la Ciampino la Fiumicino (și invers)?

Am văzut care sunt posibilitățile de transfer între cele două aeroporturi ale Romei și centrul orașului. Dar ce faci când trebuie să ajungi de la un aeroport la celălalt. În primul rând, ține cont că distanța dintre Aeroportul Ciampino și Fiumicino este 32 km.

Există și aici câteva variante de transfer, unele directe, altele care presupun minimum o schimbare. Cele mai multe din ele erau cele cu schimb prin Gara Termini. O combinație între cele descrise de mine, pentru ambele cazuri. Ceva de genul: mergi cu trenul sau bus-ul de la Fiumicino la Termini și de aici iei un alt bus. Și invers, la fel.

Sau uite, aici pe rome2rio, am văzut câteva curse directe cu firmele de transport StartSpa ori Prontobus. Verifică și alege ce e mai convenabil pentru tine! Vezi că ai acolo, la detalii și câte o adresă de email, la fiecare firmă de transport.

 


Recomandare cazare în Roma + cod reducere 10% Booking.com

O cazare foarte faină, la două străzi de Gara Termini am avut-o la Casa Vahid. E un apartament cu două dormitoare + living room + bucătărie + baie. Am plătit în jur de 65€/noapte pentru întreg apartamentul. Și am pentru voi un discount de 10% dacă faceți o rezervare pe Booking folosind codul de aici. Veți primi înapoi 10% pe cardul cu care v-ați înregistrat.

 


 

Sper că am reușit să răspund întrebărilor tale, iar dacă nu și ai în continuare unele nelămuriri, nu ezita să mi le lași în comentarii, la finalul articolului. Și tot vorbind atât de Roma, zău că mi s-a făcut așa un dor de un capuccino și de-o pizza!!!! 🙂

Te invit să ne cunoaștem și pe Facebook și Instagram! Vei găsi acolo o mulțime de postări de prin călătoriile mele!

 

Călătorii frumoase vă doresc și vouă!

 

Cu trenul de la Roma la Florența; Transfer aeoport - Roma

Roma

Roma

Castel Sant'Angelo - Roma Transfer aeoport - Roma

City Break în Roma

Roma - metro Transfer aeoport - Roma

 

4 Comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

UA-80424723-1
%d blogeri au apreciat: